Conservatorii lui Daniel Constantin vor să fuzioneze cu Tăriceanu. Când ar urma să bată palma cele două partide

| 11 mar, 08:29

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marti, la Gandul Live, ca Biroul Executiv Central al partidului a aprobat prin vot inceperea negocierilor cu PLR pentru realizarea unei fuziuni, aratand ca pana pe 24 martie se va decide daca se va realiza aceasta fuziune.

"Sunt discutii de mai multe luni care au vizat o alianta sau fuziune cu partidul domnului Tariceanu. Aceste discutii au ajuns la majoritate, in Biroul Executiv Central am luat un vot pentru inceperea negocierilor cu PLR. Cred ca dupa 16 noiembrie cetateanul asteapta o altfel de politica, mai aproape de cetatean. Asta vrem sa facem, sa oferim o alternativa la PNL si chiar la PSD. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic", a precizat Constantin.

El a spus ca se vor forma doua comisii, una din fiecare partid, care vor negocia timp de doua saptamani si se va decide in 24 martie daca se ajunge la un consens pentru fuziunea dintre PC si PLR.

"Votul de astazi inseamna doua saptamani de negocieri, doua comisii care se vor aseza la masa pentru a vedea daca exista un consens. Pe 24 martie ne vom reuni si, daca va exista un consens, se va declasa un congres care va alege un presedinte al partidului nou creat. Noul partid, daca se va crea, va participa la alegeri pe liste proprii", a mai aratat Constantin.

El a mai afirmat ca noul partid se va pozitiona ca partid de centru-dreapta, membru in grupul liberalilor europeni.

"Cred ca daca lucrurile vor merge bine, vom avea PSD, PNL si un partid nou, nu exista nicio suparare din partea PSD in privinta aceasta", a adaugat Constantin.

La randul sau, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca sunt discutii cu PC, dar inca nu o negociere, pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existand si la PC "dorinta de a analiza aceasta formula".

El a facut aceste declaratii, intrebat daca partidul sau a negociat cu PC o eventuala fuziune.

"Negociere nu (a fost - n.r.). Am facut niste discutii in acest sens. Exista la nivelul PLR o totala deschidere pentru realizarea unei constructii politice care sa contureze o a treia forta politica majora pe scena politica romaneasca si, din ceea ce stiu, exista si la PC dorinta de a analiza aceasta formula. Suntem intr-o faza preliminara, nu am inceput niciun fel de negocieri", a subliniat Tariceanu.

Acesta a precizat ca este normal ca fiecare dintre cele doua partide sa analizeze intai in plan intern, "sa sondeze terenul, sa vada care este sau nu disponibilitatea pentru un asemenea proiect polic".

"El (proiectul polic ¬ n.r.) ar fi foarte util, pentru ca este nevoie de o forta liberala cat mai puternica pe scena politica romaneasca si dovada o aveti cu Codul Fiscal. Imaginati-va ce ar fi fost un guvern fara liberali, fara cei care au legatura cu economia, fara cei care avem o experienta economica si politica si care am impins lucrurile in sensul in care il vedeti astazi, materializat in propunerea de Cod fiscal?", a spus el.

Citeşte şi: Tăriceanu, DECLARAŢIE despre posibila fuziune PLR-PC

Tag-uri: Daniel Constantin, pc, PLR, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 mar, 09:51
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Cea mai noua oferta de lucru !!! Oferim curs gratuit si complet de instruire ! Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a nu renunta.S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in plus acuma pina esti tinar. sellectam urgent dezvoltatori de prioect pentru piata nationala si mondiala.Part-time(in timpul liber 3 ore/zi) sau full-time. Cerem seriozitate maxima.Alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ