Direcţia Naţională Anticorupţie mai lasă PSD fără un lider

| 10 mar, 18:32

După ce a demisionat din funcţia de primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu a renunţat, marţi, la toate funcţiile pe care le deţinea în organizaţia municipală şi în cea judeţeană ale PSD, demisia fiind depusă la partid de unul dintre avocaţii acestuia.

Potrivit unor surse din interiorul PSD Prahova, citate de Agerpres, unul dintre avocaţii care îl asistă pe Bădescu în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită a depus la sediul PSD un document prin care acesta îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al PSD Ploieşti 'şi din orice altă funcţie' şi prin care renunţă la calitatea de membru al acestui partid.

Iulian Bădescu a fost senator în perioada 2008-2012, fiind ales din partea PDL, partid din care a demisionat în vara anului 2010, anunţând că nu este de acord cu măsurile de austeritate anunţate de Guvernul Boc.

La scurt timp de la demisia din PDL, acesta s-a înscris în PSD, fiind ales membru în structurile de conducere ale organizaţiei municipale PSD Ploieşti, pe care ulterior a condus-o.

De asemenea, Bădescu era şi vicepreşedinte al PSD Prahova. În anul 2012, el a fost ales primar al Ploieştiului din partea acestui partid.

Iulian Bădescu a fost arestat preventiv săptămâna trecută, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu într-un dosar care vizează acordarea de fonduri de la bugetul local echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti.

El a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul Prahova, iar Curtea de Apel Ploieşti a respins, marţi, ca nefondată, această contestaţie, menţinând măsura dispusă iniţial.

La finalul şedinţei în care s-a judecat contestaţia, Bădescu a semnat un document prin care şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului, actul fiind ulterior înregistrat la Primăria Ploieşti şi la Prefectura Prahova.

Citeşte şi: Primarul demisionar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, rămâne în arest

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ