Control judiciar. ELENA UDREA merge la Poliţie

| 17 iun, 07:56

Elena Udrea se va prezenta, miercuri dimineaţă, la ora 10.00, la Secţia 2 Poliţie, pentru a afla condiţiile controlului judiciar, dispus marţi de ICCJ în cazul său. Instanţa supremă a decis, marţi, ca Elena Udrea să fie judecată sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", decizia fiind definitivă.

Hotărârea instanţei a ajuns la Poliţie, urmând ca ofiţerul care o supraveghează pe Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu, să o însoţească la Secţia 2 pentru ca aceasta să ia la cunoştinţă în ce zile trebuie să se prezinte la secţie, în cadrul controlului judiciar.

Judecătorii de la ICCJ au avut pe rol un dosar ce viza verificarea măsurii preventive în cazul Elenei Udrea. În primă instanţă, în acest caz s-a decis ca fostul ministru să fie arestat în continuare la domiciliu. Această decizie a fost contestată de Elena Udrea, iar la termenul de marţi, procurorul DNA, prezent în sala de şedinţă, nu şi-a mai susţinut pledoaria în sensul arestării la domiciliu a Elenei Udrea. De asemenea, acesta a cerut judecătorului să admită solicitarea ei de a fi cercetată sub control judiciar.

Procurorul DNA nu a mai cerut arestarea la domiciliu a Elenei Udrea pentru că, în 7 mai, Curtea Constituţională (CC) a decis că dispoziţiile articolului 222 din Codul de procedură penală încalcă legea fundamentală, întrucât nu este precizată durata maximă a arestului la domiciliu în procedura de cameră preliminară şi în cursul judecăţii în primă instanţă.

Începând din 7 mai, Elena Udrea s-a aflat în arest la domiciliu. Ea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor, după ce instanţa supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii arestului preventiv.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, pe 21 aprilie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iun, 08:21
Ciprian Stan
este aceeasi sectie unde se prezinta regulat si deputatul ex PSD,Sebastian Ghita?
mogulasul de la RTV si Obiectiv.Info?
ar putea sa stabileasca sa mearga impreuna,ar economisi niste benzina,ar mai vorbi despre prietenii comuni:Cocos,Ponta,etc,despre eventualele conturi in Dubai...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ