Cristian Preda DETONEAZĂ BOMBA: Elena Udrea a candidat la prezidențiale pentru a scăpa de DNA

| 09 mar, 15:19

Europarlamentarul Cristian Preda, exclus din PMP la începutul acestui an, a declarat că Elena Udrea a candidat la alegerile prezidențiale pentru a evita vizitele la DNA, adăugând că în prezent PMP este „izolat și cu totul marginal” pe scena politică.

Europarlamentarul Cristian Preda a subliniat că PMP a fost fondat pe principiul anti-corupției, însă Elena Udrea a „bulversat” totul. „Udrea a bulversat totul. Candidatura ei prezidențială era deja un scut în fața DNA, în eventualitatea că o cheamă în toamnă să dea seama”, a spus Preda într-un interviu pentru PaginadePolitică.ro.

„Nu am fost de acord cu discreditarea lui (Cristian Diaconescu n.r.), pusă la cale de Udrea, cu scopul de a-i lua locul. Nu se face! Mai mult decât atât, Udrea nu avea profil de prezidențiabil”.

Despre alianța PMP cu PND într-un grup parlamentar comun

„E inacceptabil! În PND sunt aleși pe listele lui Dan Diaconescu. E vorba despre membrii unui partid populist, care a trimis oameni în Parlament atacându-l cu virulență pe Traian Băsescu și făcând promisiuni aberante: 20 de mii de euro cadou pentru oricine începe o afacere, scutirea de plata ratelor la bănci, medicamente gratuite etc”.

Citește și:  Elena Udrea a CEDAT şi a PLÂNS în AREST: Sunt aberaţii şi minciuni

Despre noua conducere a PMP

„Nu e exclus să adopte o linie populistă. După ce PMP a ajuns o remorcă pentru ambiția Elenei Udrea, ultimele gesturi par să fi transformat partidul într-o grupare care nu practică o politică rațională”.

De ce a fost exclus

Cristian Preda: " După ce am fost exclus din PDL, am trecut la PMP la sfârșitul lui ianuarie 2014, a doua zi după înregistrarea la Tribunal. Formațiunea fondată de Traian Băsescu a căpătat astfel statut de partid parlamentar în PE. Am pregătit, apoi, dosarul pentru afilierea PMP la PPE și l-am depus eu însumi la Bruxelles. Discuțiile avute atunci cu Joseph Daul, care era și șeful grupului nostru parlamentar, și – după decesul lui Wilfried Martens – președintele partidului, au fost clare: dacă PMP trece pragul, va fi primit în PPE. Am condus lista de la europene, care a obținut 6,21%. Departe de obiectivul de 10 procente, dar încurajator. Am crezut că putem consolida acest scor la prezidențiale fie susținând candidatul PPE cel mai bine plasat. PMP a insistat să avem candidat propriu. Am acceptat, atâta vreme cât candidatul era un om decent precum Cristian Diaconescu. După desemnarea sa, am acceptat să lucrez cu fostul ministru de externe, ca director politic al campaniei. Nu am fost de acord cu discreditarea lui, pusă la cale de Udrea, cu scopul de a-i lua locul. Nu se face! Mai mult decât atât, Udrea nu avea profil de prezidențiabil. Am spus-o clar în reuniunea PMP, în care am fost singurul care m-am opus candidaturii ei. Am făcut atunci o profeție: Udrea va lua mai puțin decât reușisem eu la europene. Așa s-a petrecut: a luat 5 procente, deși ea dădea ca sigură intrarea în turul doi și victoria în fața lui Ponta. A doua zi după turul întâi, Udrea a cerut excluderea mea. Era vorba despre răzbunare. Partidul a urmat-o. Nimeni nu s-a opus sancționării mele, deși am contestat decizia. Oamenii de partid suportă greu adevărul."

Cum vedere arestarea fostei şefe de partid

Cristian Preda: Ca și alți politicieni, Udrea a folosit pozițiile politice ocupate pentru a influența afaceri și decizii în interes privat. Arestarea ei e o povară uriașă pentru PMP. Aș zice că e chiar mai grav decât în cazul altor formațiuni. De ce? Pentru că PMP a fost fondat, la inspirația lui Traian Băsescu, pentru a alcătui o alternativă la partidele corupte. Tema anti-corupției a fost foarte prezentă la inițierea proiectului, atunci când oameni ca Marian Preda, Teodor Baconschi, Elenina Nicuț sau Adrian Papahagi au susținut public, alături de fostul președinte, idealul unei justiții autonome și eficace. Udrea a bulversat totul. Candidatura ei prezidențială era deja un scut în fața DNA, în eventualitatea că o cheamă în toamnă să dea seama. Asta a fost bănuiala mea și i-am împărtășit-o lui Siegfried Mureșan, care a preferat să o susțină până la capăt pe fosta ministră. Inclusiv atunci când Udrea a cerut excluderea mea. Dincolo de chestiuni personale, susținerea pentru corupți dă foarte prost și pentru imaginea PMP în Europa.

Citeşte mai mult AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 mar, 16:00
Androneasca Plagiatoarea
Preda fripturistul
Cristian Preda, tot găinar ai rămas. Fripturist şi oportunist. Ai o moacă de bidon turtit....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ