Cristian Tudor Popescu DESFIINŢEAZĂ meciul Simonei Halep: A fost înspăimântător

| 23 mar, 12:02

Cristian Tudor Popescu analizează în cel mai recent editorial al său finala câştigată de Simona Halep la Indian Wells.

"E lungă vreme de când n-am mai văzut ceva ce aş numi Comedia Erorilor, dacă aş mai fi capabil să râd: Simona şi Jelena au fost zeci de minute ca doi boxeri din filmele mute, groggy, abia ţinându-se pe picioare, dar niciuna capabilă să dea lovitura de graţie celeilalte", scrie Cristian Tudor Popescu în gândul.

Marea calitate a acestei finale e că a câştigat-o Simona. Altfel, a fost un meci rău, înspăimântător: nu mai puţin de 18 break-uri, 9 Simona, 9 Jelena, şi, începând cu jumătatea setului 2, un festival de greşeli de ambele părţi.

Citeşte şi:  Simona Halep, criticată după victoria de la Indian Wells: Ceva a fost în neregulă!


Primul set i-a aparţinut clar, 6-2, lui Janković, pentru că a fost mai bine aşezată psihic. Cum declara înainte de meci, nu s-a aşteptat să ajungă în finală după toate problemele fizice pe care le-a avut în ultima vreme, aşa că e deja  mulţumită. Cu sacii în căruţă,  sârboaica a dat în minge relaxat şi agresiv, căutând mereu tuşele, pe care le-a găsit de un număr insuportabil de ori.

Simona, dimpotrivă, a intrat pe teren crispată, cum n-am mai văzut-o de mult, din pricina  posturii de favorită. Şi absenţa meciului din semifinala cu Serena e posibil s-o fi scos din ritm.

Cu un procentaj impresionant la primul serviciu, 83%, Janković a stăpânit jocul din toate poziţiile, aducându-ne aminte că a fost nr. 1 mondial. A folosit şi un truc tehnico-tactic, căruia Simona, spre surprinderea mea, nu i-a făcut faţă: mingi înalte, cu boltă, mult liftate, „baloane”, cum se numesc în jargon, pe care Simona le-a returnat afară în proporţie de 80%.

Din fericire, bateriile sârboaicei au început să clipească roşu la jumătatea setului 2, altfel, s-o recunoaştem, Simona încasa vreun 6-2, 6-3 sec. Procentajul lui Janković la serviciu a scăzut dramatic, a adunat 9 duble greşeli şi nenumărate greşeli neforţate.

Simona, la rândul ei, nu reuşea să-şi câştige serviciul, iar cu dreapta zburătăcea mingile afară şi câte 2-3 metri. Mentalul i s-a schimbat dintr-o lovitură reuşită, la 2-4 în setul 2: un rever lung de linie, lovitura ei maestră, izbit în plin, cu tot corpul, care s-a dus, pentru prima dată, aţă unde îl ţintise. Din momentul acela, Simona a început să simtă mingea şi să creadă că poate câştiga.

Şi a făcut-o, dovedind-o fizic în ultimul ghem, pe o Janković la capătul puterilor. Marele merit al Simonei, faţă de meciul pierdut, singurul de anul acesta, în faţa Makarovei la Australian Open, este că acum ne-a arătat cum poate să lupte două ore şi jumătate, să se agaţe, să strângă din dinţi până la ultimul punct, şi să câştige, chinuit, dar să câştige. În ultimul timp a învins de multe ori în 3 seturi, ceea ce induce o presiune suplimentară adversarelor: cu Simona, dacă îi iei un set, aşteaptă-te la ce e mai rău!. Cred că victoria asta sângeroasă (şi la propriu, Simona are băşici în tălpi după atâtea frâne pe hardul de la Indian Wells) va fi pentru ea un propulsor psihic puternic în meciurile care urmează.

Citeşte mai mult aici

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ