Cristian Tudor Popescu, despre revenirea Simonei Halep: A adoptat tactica lui Forrest Gump

| 14 aug, 10:07

Cristian Tudor Popescu scrie în cel mai recent editorial al său publicat pe pagina de Facebook despre revenirea Simonei Halep în turneul de la Toronto. A ieșit un meci oscilant, cu căderi și reveniri ale ambelor jucătoare, cu mai multe break-uri decât ghemuri câștigate la serviciu și peste 100 de erori neprovocate, este una din concluziile lui CTP.

"Vă mai amintiți ce-i spune Jenny lui Forrest Gump înainte ca el să plece la război? „Dacă vezi că e groasă, fugi, Forrest, fugi!”.

Asta a făcut și Simona în crâncena bătălie cu Angelique Kerber. Serviciul nu i-a mai mers ca în meciul cu Janković, drept care nemțoaica a atacat-o mereu cu returul, creându-și de multe ori avantaj din startul punctului.

Nici procentajul de reușită al loviturilor decisive încercate de Simona nu a fost strălucit.

Însă deficiența cea mai importantă mi s-a părut returul. Kerber a servit chiar mai prost decât odinioară Elena Dementieva. Al doilea serviciu al ei cred că a avut în unele momente viteza legală de 60 km/h, ca la junioarele mici. Aproape niciodată Simona nu a încercat un retur agresiv, cu care să ia controlul, a trimis ori ușor pe centru, ori direct în plasă, „îngerașii” suflați de Angelique, făcându-mă să-mi dau palme", scrie CTP.

Citeşte şi:  SIMONA HALEP s-a calificat în sferturi la Toronto, după un meci nebun cu Kerber

A ieșit un meci oscilant, cu căderi și reveniri ale ambelor jucătoare, cu mai multe break-uri decât ghemuri câștigate la serviciu și peste 100 de erori neprovocate.

Cum a reușit Simona să împingă pieptul în față la linia de sosire? Metoda Forrest Gump: fugind extraordinar vreme de 2 ore și jumătate, cu viteza și rezistența care într-o vreme îi aduseseră din partea lui Mats Wilander porecla de „Djoković feminin”. Puternica Kerber lovește năprasnic de pe loc, în special în cros, deci trebuia alergată sistematic în „optari”, împiedicată să se așeze în schimb unidirecțional, ceea ce Simona a făcut cu o tărie și luciditate care au stors-o fizic și psihic pe Angelique, incapabilă la penultima minge să mai treacă peste fileu un serviciu 2 moale ca aruncat cu mâna de Simona.

Mai e de notat că „mingea meciului” i-a aparținut din nou Simonei, și a fost câștigată la fileu, ca și cea în fața lui Janković, cu un demivoleu de rever „agățat” în extensie maximă, de care ar fi fost mândru și Ilie Năstase.

O victorie care valorează mult, acest 6-3, 5-7, 6-4, pentru că Simona și-a putut aprecia atât punctele forte, cât și cele slabe, ceea ce cred că îi va crește nivelul de încredere și clarviziune în meciul următor – Radwańska sau Cornet, ambele periculoase.

M-a bucurat că Simona Halep a făcut ce scriam în comentariul de ieri că mi-aș dori: a adresat susținătorilor ei prezenți în tribunele Centralului din Toronto mulțumiri în românește", conchide CTP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ