CTP: "Sceleratul politic" Traian Băsescu are dreptate

| 13 mar, 09:47

Magistratii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus luni redeschiderea Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 care îl vizează pe Ion Iliescu pentru crime  împotriva umanităţii. Fostul preşedinte Traian Băsescu crede că oricâd de binevoitori ar fi procurorii, există interese care blochează dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

Declaraţia vine după ce, în urmă cu două zile, fostul preşedinte a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare de la Cotroceni, datată 9 septembrie 2009, în care se ceartă cu Codruța Kovesi, pe atunci procuror general al României, pe tema dosarelor Mineriadelor și Revoluției.

Chiar dacă îl consideră pe Traian Băsescu un „scelerat politic”, care dorește să o discrediteze pe Laura Codruța Kovesi, jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că este de acord cu analiza fostului președinte: nu se dorește să se facă lumină în aceste dosare din cauza unei tradiții „urâte și rele” de a proteja structuri ale statului.

„Traian Băsescu...are o capacitate formidabilă acest om, cred că e unic în lume ca politician – poate undeva prin Gabon, prin Rwanda să mai fie unul asemănător – o capacitate formidabilă de a prosti oamenii în față. Debitează niște năsărâmbe strigătoare la cer, fără să clipească. Ei, dar cât de idiot să fii, încât să iei în considerație afirmația că a numit-o pe dna Kovesi într-un nou mandat la conducerea Procuraturii Generale a României pentru că dna Kovesi și-a luat angajamentu'...Ce conducător, ce șef de stat, ce conducător de companie numește un șef de serviciu pe baza angajamentelor pe care și le ia acesta? (...) E necomentabil, n-am ce să discut...

De ce o face? Scopul este discreditarea dnei Kovesi, discreditarea DNA-ului, discreditarea SRI-ului. Dl. Băsescu este un scelerat politic, așa cum a demonstrat-o din 2004. (...) De ce? Pentru că are el un interes cu pupila sa, dna Udrea. Observați același stil și la dna Udrea, de la el a învățat în a arunca acele vibrații ale aerului cu privire la generalul Coldea, din care firește că n-a rămas nimic, n-avea ce să rămână. Dar ceva tot a reușit – o scădere a încrederii populației în DNA cu aproape 20 la sută. Asta a reușit doamna scelerată Udrea împreună cu dl Băsescu.

Ultima afirmație a domniei sale și anume că este ceva în spatele blocării acestui dosar al Revoluției și al Mineriadelor – aici sunt de acord, pentru că în aceste evenimente au fost implicate direct structuri ierarhizate, structuri militarizate ale statului. (...) Dacă se dorește, se poate găsi exact ce s-a întâmplat și cine este responsabil.

Această frână este dată de o solidaritate de structură. Oamenii care sunt acum la conducere în aceste structuri, deși tineri, au moștenit de la cei din jurul lor, mai bătrâni, acest spirit de corp, prost înțeles, acest spirit de protecție, de protejare (...).

Dacă s-ar aduce la cunoștința publicului că niște militari, de pildă, cu grad înalt, au avut rolul decisiv în asasinarea celor 1.600 de oameni în Revoluție, a morților din mineriade, acest lucru îi deranjează pe actualii responsabili din structurile de forță. Este un soi de tradiție. Urâtă, rea, dar tradiție”, a declarat, la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: Cum îi ţine Kovesi pe politicieni la respect: Niciunul nu îndrăzneşte să mă sune

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mar, 21:58
PETRE
CTP:...
Hopa !
S-a trezit CTP ?
Quo vadis,bre ?
13 mar, 18:37
ANTICCCP
Cand esti cu rusii (FILORUS) normal ca guiti impotriva a tot ce este pro-vest colegul TI...NUKGB era la fel
13 mar, 23:25
PETRE
E,bravos ! Auzi tu,"TI...NUKGB "
Asa e ,bre !
O,tempora !
13 mar, 18:03
costel
CTP bate cimpii.Atunci cind te duci sa te angajezi nu-i promiti angajatorului multe ,pe care ai sa vezi daca le indeplinesti?Asa a fost si cu Koveshi!Mai mult decit atit Traian Basescu vorbea cu sefa DNA,nu cu o femeie de serviciu de la un WC public!! De asemenea si Nitu a facut aceeasi promisiune.Cred ca CTP trebuie sa-si faca un control medical complet.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ