Cum îşi petreceau soţii Ceauşescu sărbătorile de iarnă

| 18 dec, 2013

Nicolae Ceauşescu era ateu şi a încercat să "îngroape" naşterea lui Iisus Hristos sub sărbătoarea lui Moş Gerilă, însă ţinea la tradiţia de Crăciun, scrie RomâniaTv.net.

Potrivit persoanelor care au lucrat în apropierea lor, Nicolae şi Elena Ceauşescu ţineau sărbătorile de Crăciun şi Paşte, nefiind lipsite preparatele culinare specifice acestor sărbători.

"De Crăciun, în bucătărie se preparau sarmale, friptură, cozonac. Cei doi nu mâncau exotic, deşi unii tind să creadă asta. Erau, în sufletele lor, nişte ţărani. În frigider aveau de toate, dar tot bucatele româneşti preferau", a declarat arhitectul Camil Roguski.

Ca desert, Ceauşescu prefera cozonacii făcuţi de administratora de la Vila Lac 1, Suzana Andreiaş.

De asemenea, se pare că Ceauşeştii aveau o preferinţă că ceea ce numim acum produse bio, deoarece cei doi preferau legumele cultivate pe pământ tratat cu îngrăşământ naturale. Şi animalele care se tăiau pentru masa de Crăciun trebuiau neapărat să fi păscut pe un câmp tratat natural.

"La reşedinţa de la Vila Lac 1 era petrecere mare. Aduceam acolo vreo 300 de brazi şi câteva maşini cu cetină, ca să miroase a sărbătoare.(...) Trebuia sa faci lucrurile bine. Dacă greşeai, prima oară te plesnea. A doua oară te băga la închisoare", povestea Camil Roguski, unul din apropiaţii familiei Ceauşescu.

Historia.ro notează faptul că lui Nicolae Ceauşescu îi plăcea să-i servească pe ceilalţi când stăteau la masă, în familie. Ţinea sticla de sifon aproape de masă şi le turna el celorlaţi comeseni. Ca să ceară un supliment dintr-o mâncare bătea din palme.

În schimb, soţii Ceauşescu nu au ţinut cont niciodată de tradiţia cadourilor de Crăciun. Nicolae Ceauşescu avea un obicei pe care toată lumea îl ştia şi i-l respecta. Când obosea, se retrăgea în dormitorul său şi urmărea filme cu cowboy.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ