Cum să slăbeşti dormind şi mâncând clătite

| 02 apr, 2014

Ti s-a intamplat ca atunci cand esti in concediu, relaxat, sa slabesti, desi ti se pare ca mananci mai mult decat de obicei? Cand esti in concediu dormi mai mult, esti mai relaxat cand mananci dulciuri, inghetata, ciocolata, clatite si prajituri, mananci cand ai chef si doar daca ti-e foame, nu mananci langa telefon si laptop, ci mai mult cu rudele sau prietenii, muncesti mai putin si te odihnesti mai mult.

Scade hormonul stresului

Cand esti la birou esti tot timpul “in priza”. Sa nu intarzii la serviciu, sa nu intarzii la clienti sau la sedinte. Aglomeratie in mijloacele de transport, zgomot de claxoane, oameni agitate, mailuri multe la care trebuie sa raspunzi etc. Organismul nostru percepe toate aceste lucruri ca pe factori de stres astfel reactioneaza la nivel hormonal pentru a se pregati de supravietuire. Din pacate, organismul nu face diferenta dintre a fugi de un leu si a fugi sa prinzi metroul, asa ca furnizeaza cortizol si adrenalina. Drept rezultat, ti se face foame brusc, te comporti ciudat, pentru ca ai intrat in “modul” supravietuire. Corpul tau pune de-o parte calorii pentru o posibila viitoare infometare.

Mai putin stres inseamna mai mult calm, iar in situatii de calm, corpul nu se mai comporta haotic.

Mananci constient

De multe ori se intampla sa mananci nu neaparat pentru ca ti-e foame, ci pentru ca simti anumite emotii. Poate ca vrei sa mananci ceva dulce pentru a-ti insenina ziua sau poate ca ti-e sete, iar tu crezi ca iti este foame. Atunci cand esti relaxat, esti atent la corpul tau, la mesajele pe care ti le transmite si reactionezi in consecinta. Daca esti nervos, in loc sa recurgi la dulciuri, poti citi povesti inspirationale care sa-ti inspire emotii pozitive si sa reduci, astfel, consumul de alimente nesanatoase.

Gandindu-te la toate sacrificiile pe care le faci in incercarea de a tine o cura de slabire, poate ca ar fi mai bine sa iti schimbi optica si sa te gandesti ca esti in concediu. Sa iti faci un program de relaxare, care iti reduca nivelul hormonilor de stres ca atunci cand esti pe plaja. Incearca exercitiile de respiratie, yoga, tai chi, masaj sau orice alta activitate care iti produce placere, pentru a-ti ajuta organismul, digestia, sistemul imunitar si astfel sa ai mai putine kilograme fara batai de cap.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ