Cum se finanțează campaniile la PDL

| 25 feb, 18:03

Infracțiunile care implică direct mecanismele de finanțare a PDL și a campaniilor electorale ale lui Traian Băsescu implică trafic de influență, spălare de bani și luare de mită.

Unul dintre cele mai importante dosare de corupție instrumentate până acum de DNA vine zilnic cu dezvăluiri incredibile despre modul în care a funcționat PDL în perioada în care Traian Băsescu a fost președintele României. Potrivit unor noi dezvăluiri ale anchetatorilor, Partidul Democrat Liberal a fost unul dintre beneficiarii sumelor de bani plătite în cadrul licențelor Microsoft.

Citeşte şi: REFERAT DNA: Udrea a aruncat cu bani în stânga şi-n dreapta după şpaga de 900.000 euro. În ce i-a investit fostul ministru

Mai exact, PDL a beneficiat de plata materialelor electorale în 2009 de către grupul de afaceriști coordonat de Elena Udrea și Dorin Cocoș. Potrivit procurorilor, contractul de prestări a inclus și tipărirea a 4 milioane de scrisori electorale, numărul acestora fiind apoi suplimentat la circa 8,6 milioane. Detaliul important este că pentru diferența de 4.600.000 scrisori nu a mai fost achitată contravaloarea prestațiilor din cauza presiunilor exercitate de Dorin Cocoș, Elena Udrea și alți apropiați ai PDL.

De unde ar fi venit acești bani? Din șpagă. Dorin Cocoș, fostul soț al vicepreședintelui PDL, a pretins și a primit într-un singur caz suma de 9.000.000 de euro pentru ca prin Elena Udrea să asigure firmelor apropiate încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft cu Ministerul Comunicațiilor. Ministrul Gabriel Sandu a povestit la rândul sau cum s-au împărțit banii și cum a fost nevoit să cotizeze la partid.

Citeşte şi: Elena Udrea, ULTIMUL GEST din maşina poliţiei

Astfel, infracțiunile care implică direct mecanismele de finanțare a PDL și a campaniilor electorale ale lui Traian Băsescu implică trafic de influență, spălare de bani și luare de mită. În aceste condiții, ce credibilitate ar mai putea avea un partid – noul PNL – care a integrat structuri finanțate în trecut din activități ilegale?

De exemplu, Vasile Blaga, șeful recent al PDL, a fost acuzat direct că a gestionat fondurile negre de la partid și că a luat sacoșele cu bani pentru a plăti campaniile electorale. Mai rău, fostul președinte al României s-a rezumat în aparițiile publice să spună că nu s-a ocupat de finanțele partidului. Culmea, „marele luptător împotriva corupției” a tăcut atunci când corupția a ajuns la el la usă și i-a finanțat campania electorală.

Tragem linie și rămânem cu informațiile concrete: suma de 600.000 de euro dusă în tranșe la sediul PDL din Modrogan pentru materiale electorale; Vasile Blaga cu solicitări de 3 milioane de euro pentru a câștiga alegerile cu PDL.

Citeşte şi: BREAKING NEWS Elena Udrea, arestată preventiv în dosarul Gala Bute

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ