REFERAT DNA: Udrea a aruncat cu bani în stânga şi-n dreapta după şpaga de 900.000 euro. În ce i-a investit fostul ministru

| 25 feb, 16:48

Şpaga în valoare de 900.000 de euro primită de Elena Udrea chiar în biroul său de ministru a fost folosită şi pentru promovarea partidului PDL. Mai precis, pentru a monitoriza ştirile care apar în presă despre liderii politici şi partid, potrivit referatului DNA.

"La 24.08.2010 şi 20.12.2010, S.C. Termogaz Company S.A. a transferat suma totală de 695.367,06 RON în patrimoniul inculpatului Lungu Ştefan, consilierul personal al ministrului, prin intermediul mai multor contracte fictive de achiziţie, prin care o societate controlată de intermediar a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company şi furnizorii obişnuiţi ai acesteia. Suma menţionată reprezintă 10% din valoarea plăţilor efectuate de minister către UAT Cavnic şi UAT Borsec în contul lucrărilor efectuate de S.C. Termogaz Company S.A.

Citeşte şi: Elena Udrea, ULTIMUL GEST din maşina poliţiei

Din probele cauzei a rezultat că Udrea Elena Gabriela cunoştea împrejurările esenţiale referitoare la remiterea sumelor de bani, iar Lungu Ştefan a folosit o parte din banii astfel obţinuţi, la cererea ministrului, pentru plata unor servicii de publicitate şi de monitorizare a mediului online de care au beneficiat inculpata şi Partidul (.....) (PDL n.red.)", se arată în referatul procurorilor.

Procurorii au mai precizat că "în perioada 2010 – 2011, Lungu Ştefan a realizat mai multe plăţi către (.....) S.R.L., în valoare totală de aproximativ 36.000 RON, în contul unor servicii de publicitate prestate către Partidul (.....), respectiv realizarea unor materiale promoţionale inscripţionate cu sigla partidului. Inculpatul a arătat că a făcut aceste plăţi la solicitarea expresă a lui Topoliceanu Ana Maria şi a ministrului Udrea Elena Gabriela".

Citeşte şi: IMPRESIONANT! Gestul emoţionant făcut de ELENA UDREA la Curtea Supremă

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ