Dan Mihalache câştigă procesul cu ANI şi ar putea candida

| 10 apr, 2014

Liberalul Dan Mihalache, fost secretar general adjunct al Guvernului, a câştigat definitiv, joi, procesul în care era acuzat de Agenţia Naţională de Intergitate de incompatibilitate şi spune că ar putea candida pentru un post de demnitate publică.

Mihalache a declarat pentru MEDIAFAX că după doi ani de zile a câştigat procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate, decizia fiind luată în mod definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Eu respect hotărârile justiţiei şi mă bucur mai ales că în justiţie mai sunt oameni normali la cap care să înţeleagă de fapt care sunt sensurile legislaţiei care privesc integritatea şi incompatibilitatea în România. Nu pot decât să mă bucur că mi s-a făcut dreptate, într-un fel sau altul, şi nu am de gând să duc mai departe această discuţie nici măcar în raport cu ANI", a declarat Mihalache.

Întrebat dacă în urma sentinţei ANI intenţionează să ocupe o funcţie publică, având în vedere că nu va avea o interdicţie asociată în acest sens, Mihalache a răspuns: "Poate că voi candida pentru o funcţie publică aleasă în perioada următoare".

Agenţia Naţională de Integritate anunţa în noiembrie 2012 că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea dată.

Dan Mihalache declara atunci că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "această jigodie frustrată".

Decizia ANI a fost contestată de Mihalache în instanţă.

Ulterior, Mihalache a fost demis de către premierul Victor Ponta din funcţia de la SGG, motivul fiind declaraţiile făcute în acea perioadă de acesta la adresa SUA.

ANI constatase, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai - 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi alin. 2), precum şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, preciza ANI.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercita funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 - 8 iunie 2012, Mihalache a deţinut funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul societăţii până în luna august 2012, aşa cum rezultă din documentele transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Astfel, arăta ANI, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor 84), alin.1), lit. c) şi alin. 2) precum şi art. 86, alin.1) din Legea nr. 161/2003, "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu: (...) funcţia de (...) administrator (...) la societăţile comerciale (...). Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) - i)".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ