Tribunalul Bucureşti judecă vineri contestaţia lui Mircea Diaconu

| 04 apr, 2014

Mircea Diaconu a depus la Tribunalul Bucuresti o contestatie impotriva deciziei Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsa candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, instanta stabilind pentru vineri judecarea acestei contestatii, scrie Agerpres.

Hotararea BEC a fost luata miercuri si s-a intemeiat pe o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 2012, prin care Mircea Diaconu a fost declarat in stare de incompatibilitate, avand interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani.

Pe 26 martie, Agentia Nationala de Integritate a informat BEC ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European.

"Mircea Diaconu se afla sub interdictia expresa prevazuta de lege pentru a ocupa o functie eligibila, cum este functia de europarlamentar, mandatul de senator al acestuia fiind tot o functie eligibila, incetand de drept prin efectul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate.

Or, in cazul de fata, Mircea Diaconu a fost declarat ca fiind incompatibil, printr-un act administrativ mentinut prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, aspect care face ca acesta sa intre sub incidenta dispozitiilor art. 14 alin (1) lit. c) din Legea nr. 33/2007 si pe cale de consecinta acesta nu indeplineste o conditie de fond pentru a putea candida la alegerile pentru Parlamentul European", sustine ANI.

In opinia ANI, o eventuala decizie de validare a candidaturii lui Mircea Diaconu ar fi de natura sa incalce principiile suprematiei interesului public si integritatii in exercitarea functiei publice.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pe 18 martie ca Diaconu a fost scos din lista partidului pentru europarlamentare dupa ce liberalii au luat act de comunicatul ANI si sentinta ICCJ referitoare la incompatibilitatea acestuia.

A doua zi Mircea Diaconu a demisionat din partid si a declarat ca intentioneaza sa candideze ca independent la alegerile pentru Parlamentul European. El si-a depus candidatura la europarlamentare pe 26 martie in calitate de independent. Diaconu a mentionat ca a strans peste 125.000 de semnaturi de sustinere a candidaturii sale.

 

Tag-uri: ANI, bec, Mircea Diaconu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ