Dan Şova: În trei ani vom avea încă 391 de kilometri de autostradă finalizaţi

| 11 mai, 2014

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat duminică la Oradea că la finele anului 2017 vor fi finalizate lucrările la Autostrada Transilvania între Borş şi Sebeş, pe o lungime de 391 de kilometri.

"Vestea bună pentru Autostrada Transilvania este că am reuşit să o urnim. (...) Noi preconizăm ca tronsonul Sebeş - Turda să se termine până la 31 decembrie 2015, dacă nu în martie 2016. Suplacu de Barcău - Borş se termină până în 2016, iar Suplacu de Barcău - Nădăşel, până în 2017. Acestea sunt termenele realiste", a susţinut ministrul Dan Şova.

Ministrul a precizat că tronsonul Suplacu de Barcău - Borş are încă de la momentul conceperii bugetului pe 2014 alocare pe trei ani - 2014, 2015 şi 2016 -, Sebeş - Turda este pe fonduri europene, Gilău - Nădăşel are, de asemenea, finanţare de la buget iar partea de la Suplacu de Barcău la Nădăşel, 93 de km, va fi primul proiect de autostradă care va fi finanţat integral din acciza introdusă de la 1 aprilie.

'Încasările pe an din acciză sunt, estimativ, de 500 de milioane de euro, deci nu va fi o problemă să poată fi finanţat acest tronson', a subliniat ministrul.


Din vechea autostradă Transilvania, din traseul proiectat iniţial, se va realiza şi tronsonul Câmpia Turzii - Tg. Mureş, din fonduri europene, ca soluţie tehnică fiind propusă construcţia unui drum naţional cu patru benzi, prin afara localităţilor, ale cărui costuri sunt mai mici decât pentru autostradă.

Ministrul a participat duminică de dimineaţă la Oradea la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi cu câţiva constructori prezenţi cu o zi în urmă la conferinţa naţională 'Drumurile României, încotro?...', organizată de Federaţia Patronilor Bihor, dar la care ministrul nu a mai ajuns din cauza vizitei în Cluj.

Tag-uri: autostradă, dan sova
loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ