Monica Iacob-Ridzi, ÎNTREBARE către Dan Şova

| 18 iun, 2014

Deputatul Monica Iacob-Ridzi îi adresează o întrebare ministrului Transporturilor, Dan Şova, legată de proiectul de reabilitare a DN 66.

ÎNTREBARE

 

Către: Domnului DAN ŞOVA

Ministrul Transporturilor

De către: Deputat MONICA IACOB- RIDZI,

Grupul Parlamentar PP-DD

Subiect: reabilitarea DN 66

 

Stimate domnule ministru,

După cum ştiţi, în prezent se află în execuţie un important proiect de reabilitare a unui alt tronson al DN 66 (E79), respectiv pe sectorul de drum cuprins între km 93+500 - km 126+000, Bumbeşti Jiu-Petroşani.

Apreciez derularea acestui program de investiţii în modernizarea infrastructurii, cu atât mai mult cu cât reprezint în Camera Deputaţilor unul din Colegiile din Valea Jiului. Însă, în acelaşi timp, vreau să vă informez asupra unui aspect care consider că trebuie remediat rapid pentru ca modernizarea traseului rutier Simeria - Petroşani - Tg. Jiu să fie completă, astfel încât participanţii la trafic să aibă parte de 'Drum bun' pe întregul traseu al acestui drum, care reprezintă nu doar o importantă cale de comunicaţii rutiere naţionale, ci şi un important traseu rutier european.

În acest sens vă informez că, deşi în proiectul iniţial de modernizare a tronsonului Petroşani - Tg. Jiu al DN 66 (E 79), realizat din fonduri europene, a fost cuprinsă şi şoseaua de centură a municipiului Petroşani, ulterior a fost scoasă din proiect porţiunea de drum naţional care traversează municipiul Petroşani, drum care necesită, la rândul său, lucrări de reabilitare.

Cred, domnule ministru, că este de-a dreptul hilar ca un drum naţional şi european de importanţa celui care leagă autostrada A1 Bucureşti - Sibiu - Deva - Timişoara - Nădlac de sudul ţării, reabilitat deja la standarde europene pe ruta Simeria - Haţeg - Petroşani şi la care se execută lucrări de modernizare similare pe tronsonul Petroşani - Tg. Jiu să fie întrerupt de o porţiune de numai 4-5 km, cât măsoară centura ocolitoare a municipiului Petroşani, pe care drumul să fie lăsat de izbelişte.

Menţionez că deşi, în prezent, administraţia publică locală a municipiului Petroşani face eforturi pentru întreţinerea acestei artere rutiere, primăria nu doar că nu-şi poate permite efortul financiar de a moderniza acest drum la standardele necesare, ci nu are de fapt nici posibilitatea legală de a face acest lucru, deoarece drumul se află în administrarea CNADNR.

Considerând că, pentru a fi o lucrare de infrastructură realizată cu adevărat la standarde europene, modernizarea integrală a DN 66 trebuie să cuprindă şi centura ocolitoare a municipiului Petroşani, vă întreb domnule ministru dacă intenţionaţi să remediaţi această lacună a proiectului aflat în execuţie, precum şi modul în care înţelegeţi să acţionaţi în această direcţie ?

 

Solicit răspuns scris.

MONICA IACOB- RIDZI

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ