Şova: Peste 2.300 de angajaţi CFR vor fi disponibilizaţi începând de luni

| 12 iun, 2014

Concedierile la compania CFR Marfă vor începe săptămâna viitoare, numărul celor care vor trebui să părăsească societatea fiind de 2.500 de persoane, aşa cum s-a stabilit în noiembrie 2013, însă peste 200 de persoane au ieşit la pensie, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Dan Şova a precizat că în cazul în care nu se fac aceste disponibilizări, compania nu va mai avea bani pentru plata salariilor.

Dan Şova a precizat că persoanele disponibilizate de la CFR Marfă vor primi 24 de salarii compensatorii, sumele necesare existând la Ministerul Muncii.

'Cifra concedierilor la CFR Marfă a fost stabilită în noiembrie anul trecut la 2.500 de oameni şi trebuiau făcute din februarie. Nu s-au făcut, deci 2.500 de oameni vor fi disponibilizaţi, pentru care există salarii compensatorii pentru 24 de luni. Banii se află la Ministerul Muncii. Din păcate, fără această concediere, în luna august se rămâne fără fond de salarii, deci este o problemă foarte mare şi trebuie rezolvată foarte rapid'', a afirmat şeful de la Transporturi.

Ministrul Şova a adăugat că, împreună cu sindicatele, s-a încercat identificarea de soluţii pentru efectuarea concedierilor în două etape, însă situaţia financiară actuală nu mai permite acest lucru.

'Am discutat cu sindicatele şi s-a încercat foarte mult timp găsirea unor soluţii de concediere în două etape. Din păcate, cifrele financiare de astăzi nu mai permit acest lucru. S-a discutat foarte mult, dar, în urma discuţiilor cu FMI şi a analizării exacte a cifrelor, pentru că nu întâmplător s-a ajuns la darea afară a Consiliului de Administraţie, pentru că din păcate, CA privat nu şi-a făcut treaba nici la acest capitol... Din păcate, nu s-a făcut ce trebuie şi astăzi va trebui executat ce s-a stabilit încă din noiembrie anul trecut. Procesul de disponibilizare începe de săptămâna viitoare. Nu ştiu câţi vor fi daţi afară, pentru că trebuie parcurse nişte etape legale', a spus Şova.

El a adăugat că probabil vor fi disponibilizaţi mai puţin de 2.500 de salariaţi, pentru că peste 200 au ieşit între timp la pensie.

''Cred că acum sunt ceva mai puţin de 2.500 pentru că peste 200 au ieşit la pensie'', a punctat el.

Tag-uri: dan sova, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ