Şova: România va avea 3.000 de kilometri de autostradă în următorii şase ani

| 17 iun, 2014
Cu cei 1.700 de kilometri de autostradă pentru care se fac acum studii de fezabilitate, România va avea 3.000 de kilometri de autostradă în anul 2020, iar întreţinerea acestora va costa foarte mult, indiferent de culoarea politică a Guvernului, a declarat Dan Şova, ministrul Transporturilor. 
Ministrul Transportului, Dan Şova, a declarat la Adevărul, că la începutul lunii septembrie vom avea un câştigător pe tronsonul Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş, apoi urmează contestaţiile, noiembrie e un termen realist.
Despre lotul 3 pe Sibiu-Orăştie, constructorul Impregilio a cerut în plus 365 de milioane de lei, dar tribunalul arbitral le-a acordat doar 27 de milioane de lei. Au pierdut ca bani, dar au câştigat ca timp. Nu vor mai termina în noiembrie. Ţinta noastră nu e să calculăm penalităţi, ci să avem autostrada. Suma suplimentară este sub 10% din valoarea contractului, altfel Comisia Europeană trebuia să dea un nou acord.
Dan Şova a precizat că în următorii şase ani vom avea 3.000 de kilometri, dar întreţinerea lor va fi o povară.
Tag-uri: autostradă, dan sova
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ