DAN VOICULESCU vrea să îşi recupereze averea. Familia sa a depus mai multe contestaţii în instanţă

| 19 ian, 14:32

Familia lui Dan Voiculescu şi-ar putea recupera averea confiscată. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 ar urma să se pronunţe luni faţă de o contestaţie depusă de fiica omului de afaceri, Camelia Voicuescu. Pe de altă parte, Curtea Constituţională decis că măsura confiscării extinse prevăzută în Codul Penal este posibilă doar pentru bunurile dobândite după anul 2012, din momentul în care legea a intrat în vigoare.

Dan Voiculescu a făcut nenumărate cereri, prin reprezentanţii familiei sale, atât de a scăpa de anii grei de închisoare, cât şi de a încerca să îşi păstreze averea. În urma deciziei favrorabile a Curţii de Apel, Dan Voiculescu a rămas fără 60 de milioane. Până acum, statul a reuşit să recupereze 30 de milioane de euro. Familia sa a încercat să îşi recupereze aceşti bani, astfel că şi luni, la Judecătoria Sectorului 1, magistraţii decid dacă această confiscare s-ar mai aplica sau nu. Nu este însă o decizie definitivă.

De asemenea, favorabil pentru Dan Voiculescu a fost o decizie dată de Curtea Constituţională: în ceea ce priveşte averile făcute până în 2012, acestea nu pot fi confiscate, bineînţeles printr-o măsură extinsă a confiscării averii. Sunt păreri care susţin că Dan Voiculescu ar putea totuşi să nu îşi recupereze averea, dat fiind faptul că în ceea ce îl priveşte este o măsură specială şi, în plus, ar trebui să intenteze un nou process.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ