Dan Voiculescu SCAPĂ de închisoare? Anunţul de la Curtea de Apel Bucureşti

| 27 feb, 11:39

Judecătorul Dan Lupaşcu de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a făcut parte din completul de judecată în cazul lui Dan Voiculescu, susţine că magistraţii care au pronunţat decizia în cazul ICA s-au aflat în incompatibilitate, el cerând anularea pedepsei de zece ani de închisoare.

"Consider că judecătorii care au pronunţat decizia penală nr. 888/A/08 august 2014 s-au aflat în stare de incompatibilitate. În prealabil, precizez că nu împărtăşesc opinia reprezentantului Ministerului Public în sensul că pretinsele cauze de incompatibilitate nu pot fi supuse cenzurii unei alte instanţe, cu atât mai mult cu cât ele au fost invocate în faţa instanţei de apel, care s-a pronunţat asupra lor, deoarece am fi în prezenţa unui "apel deghizat", ceea ce este inadmisibil", arată judecătorul Dan Lupaşcu în motivarea deciziei sale de admitere a contestaţiei în anulare a lui Dan Voiculescu.

Magistratul subliniază că există multiple elemente pentru a conchide că este rezonabilă suspiciunea lui Dan Voiculescu "în sensul afectării imparţialităţii judecătorilor care au judecat cauza în apel".

Citeşte şi: DAN VOICULESCU spune bancuri din puşcărie

"Temerea contestatorului este justificată în mod obiectiv de comportamentul instanţei de apel. (...) Nu este vorba despre o acţiune singulară, un act izolat, ci o conduită procesuală manifestată pe parcursul termenelor de judecată din 1 iulie 2014, 7 iulie 2014, 4 august 2014 şi 5 august 2014, constând în adoptarea unor soluţii/măsuri care au generat neîncredere în obiectivitatea instanţei", concluzionează judecătorul Curţii de Apel Bucureşti.

Pe de altă parte, judecătoarele Isabelle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu au decis că solicitarea lui Dan Voiculescu trebuie respinsă, astfel că a fost luată, cu majoritate de voturi, această hotărâre.

Citeşte şi: Dan Voiculescu îi răspunde lui Băsescu din spatele gratiilor: NERUŞINATUL uită că...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 feb, 12:12
dan slugarescu
Dan Voiculescu SCAPĂ de închisoare? Anunţul de la Curtea de Apel Bucureşti ...
asa titlu idiot,greu de conceput...
felicitari Obiectiv.Info,felicitari Dan Sultanescu...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ