Daniel Constantin: În 2-3 ani vom avea cadastru în zona rurală

| 15 mai, 2014

Elaborarea cadastrului rural va începe în toamna acestui an şi dacă va exista voinţă politică cred că vom avea cadastru în 2-3 ani, a declarat, joi, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"În toamna acestui an va începe elaborarea cadastrului rural, nu vorbesc de cel general, ci de cadastrul care ne interesează pe noi. Eu cred că va exista voinţă politică astfel încât în 2-3 ani să avem în sfârşit cadastru. Acesta este un element care ne-a împiedicat în procesul de comasare. Am insistat pe cadastru pentru că se vorbea ca din fondurile regionale sau de coeziune să alocăm 1,5 -2 miliarde de euro, însă evaluările arată că avem nevoie de o sumă mult mai mică, de circa 500 de milioane de euro", a spus Daniel Constantin.

Acesta a subliniat că problema cadastrului nu este administrată de Ministerul Agriculturii ci de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu toate că 'ar fi normal să o administrăm noi'.

'Cadastrul nu este o problemă pe care să o administrez, deşi cred că ar fi normal să o administrăm noi. Ea este la un alt minister, dar acest lucru contează mai puţin', a spus Constantin.

Daniel Constantin a anunţat că a primit joi confirmarea că MADR va gestiona măsura 322 de infrastructură 'de la cap la coadă', în condiţiile în care de implementarea acestei măsuri se ocupa MDRAP. 'Am primit informaţii că şi în continuare măsura 322 va fi gestionată de la cap la coadă de MADR şi nu de Ministerul Dezvoltării Regionale prin acel mecanism intermediar. Aveam o colaborare bună, dar în egală măsură, atâta timp cat autoritatea este în curtea noastră şi implementarea ar trebui să fie acolo', a mai arătat ministrul Agriculturii.

LAPAR a organizat, joi, la Bucureşti, Conferinţa Naţională a Agricultorilor, unde au fost prezenţi peste 750 de participanţi din toate zonele ţării - membri reprezentativi ai LAPAR, dar şi preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ