Daniel Constantin: Până în prezent nu sunt suprafeţe agricole extinse afectate de inundaţii

| 24 apr, 2014

Suprafeţele agricole afectate de inundaţiile din ultima perioadă nu sunt până în prezent foarte extinse, urmând să fie făcută o evaluare la nivel naţional a pagubelor înregistrate, a anunţat joi, la Piteşti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

'Seceta afectează suprafeţe mult mai extinse decât inundaţiile, din punct de vedere al agriculturii. Vom face însă o evaluare şi vom vedea ce este de făcut. (...) Pe anumite suprafeţe, într-adevăr, este prea multă apă. Vom evalua situaţia la nivel naţional, din informaţiile pe care le avem nu sunt suprafeţe extinse compromise până în acest moment, dar ploile au revenit', a declarat Daniel Constantin.

El s-a pronunţat, în context, pentru generalizarea sistemului de acoperire a pagubelor produse culturilor din fondurile mutuale, deoarece resursele bugetului de stat sunt limitate.

'O spun deja încă de doi ani de zile, am intervenit în 2012 cu ajutor de minimis, când zăpezile au afectat legumicultorii. Cred că este momentul ca fondurile mutuale (...) să intervină ori de câte ori este nevoie, ori de câte ori se înregistrează pierderi de venit. Pentru că mi-aş dori ca statul să aibă în permanenţă resurse financiare şi să intervină cu acele compensaţii de fiecare dată, dar presupun că nu o să avem la infinit astfel de resurse, şi atunci cea mai importantă resursă o reprezintă acest instrument al fondurilor mutuale, în care există o contribuţie din fonduri europene, o contribuţie de la bugetul de stat şi o contribuţie a fermierilor. Iar cei care sunt membri în fondurile mutuale primesc exact diferenţa de pierdere de venit', a explicat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a participat, joi, la Conferinţa Naţională PNDR 2020 'Satul românesc are viitor', desfăşurată la Piteşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ