Daniel Constantin: România ar putea exporta oi în China

| 25 apr, 2014

Vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii, a declarat vineri, cu ocazia unei vizite făcute la Târgul Agraria din Cluj, că România ar putea exporta oi în China, ţara noastră având un potenţial mai mare pentru exportul de ovine decât pentru cel de bovine.

Ministrul Agriculturii a spus că acest subiect va fi discutat cu omologul său chinez în cursul lunii iunie, când acesta va sosi la Bucureşti, deoarece în acea perioadă va efectua o serie de vizite prin Europa.

'Este posibil să exportăm oi în China, este acolo un interes, dar încă nu avem acordul semnat pe această zonă. Şi-au exprimat, deja, intenţia şi vom analiza. România are potenţial, mai ales pe oi, avem un potenţial mai mare decât pe zona de bovine. Vom avea o întâlnire în luna iunie cu ministrul chinez al Agriculturii care va veni la Bucureşti. Intenţiile au fost, deja, anunţate de prim-ministrul chinez şi cel român şi nu facem altceva decât să implementăm acordurile stabilite anterior', a spus Daniel Constantin.

El a vizitat în cursul zilei de vineri Târgul Agraria, organizat în complexul Expo Transilvania din Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, la care participă 250 de expozanţi. Târgul Agraria este deschis până duminică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ