Daniel Constantin: Reducerea TVA poate să asigure relansarea consumului

| 04 iun, 15:45

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat joi, la Poiana Brașov, în cadrul conferinței Meat&Milk, că este nevoie de o relansare a consumului, de o piață mai mare, de un consumator mai puternic, iar reducerea TVA poate să asigure atingerea acestui obiectiv, relatează Agerpres.

"Vă mărturisesc că la începutul mandatului meu, în anul 2012, doream foarte tare să reducem TVA, dar nu eram atât de optimist. Astăzi, suntem într-un moment în care nu mai vin să vă promit, ci de câteva zile vorbim deja de un TVA redus și sper ca, în câteva zile — săptămâni — luni, să vorbim și despre efectele acestei reduceri (...) Statisticile arată că România are nevoie în momentul de față, dar și dumneavoastră producătorii, procesatorii, aveți nevoie de relansarea consumului, aveți nevoie de o piață mai mare, de un consumator puternic, iar eu cred că reducerea TVA poate să asigure atingerea acestui obiectiv. Sigur că nu sunt convins că reușim într-un timp foarte scurt. Nu vom reuși numai cu consumatorii din țara noastră de aceea poate că, în dezbaterile de astăzi discutăm să vedem ce putem face, pașii următori pentru a depăși piața națională pe care ne batem în momentul de față, fie că este vorba despre produsele de carne, fie de cele din lapte", a afirmat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

El a subliniat că ministerul face "eforturi pentru găsirea unor piețe externe mai mari decât piața europeană, cum sunt cele din țările arabe și chiar cea din SUA", precizând că va face o vizită pe continentul american în scurt timp.

Daniel Constantin a amintit de problemele cu care s-a confruntat sectorul de lapte în ultimii ani, mai ales din cauza importurilor, dar și a lipsei de competitivitate a producătorilor români, dar și generate de faptul că nu au existat suficiente ferme de producție, de reproducție, "situații care s-au mai rezolvat și s-au corectat cu ajutorul fondurilor europene".

El a subliniat că Programul Național de Dezvoltare Rurală pe perioada 2014-2020 vine și continuă linia de dezvoltare care pune accent pe dezvoltarea fermelor de producție și a reproducției.

"Mă bucur foarte tare că sectorul de producție alimentară depășește constant, ca și procent din PIB, sectorul de agricultură, creștere care, de multe ori, s-a bazat pe ceea ce au însemnat importurile, cel puțin în sectorul de carne. M-aș bucura foarte tare ca prin aprobarea Programului de Dezvoltare Rurală, prin relansarea consumului care va duce la creșterea producției și competitivității, odată cu reducerea TVA, să putem să rezolvăm problemele pe care le au producătorii", a subliniat Constantin.

În cadrul conferinței Meat&Milk, producătorii, procesatorii de lapte și carne și fermierii prezenți i-au mulțumit ministrului pentru reducerea TVA la alimente și unii dintre aceștia precizând că există deja o creștere a consumului produselor din carne.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ