Dar lui Băsescu cine i-a cerut demisia?

| 20 noi, 2014

Pe valul actual al entuziasmului în bună măsură justificat al dreptei, pentru că Iohannis a câștigat alegerile, dar și grefat pe revenirea în prim plan a unei întregi categorii de lingușitori de serviciu, ce încearcă în fel și chip să intre în grațiile noului șef al statului, APADOR-CH solicită imperios demisia senatoarei Gabriela Firea, pe motiv că CNCD a decis că acuzațiile aduse lui Klaus Iohannis pe motiv că nu are copii sunt discriminatorii.

CNCD își argumentează decizia luată în unanimitate, în finalul căreia aplică sancțiunea contravențională a avertismentului, pe motiv că ” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situației familiale, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare.” Atât și nimic mai mult, o decizie considerată probabil de APADOR-CH insuficientă, motiv pentru care aceasta încearcă să se substituie discret Consiliului și cere, practic, o sancțiune mai drastică: renunțarea la funcția ocupată.

Problema nici măcar nu este de context, căci senatoarea ar putea argumenta că nu a fost în intenția sa să discrimineze, rezultatul fiind un simplu derapaj al discursului într-o țară în care majoritatea politicienilor fac un veritabil drifting din acest punct de vedere. Cum discriminarea cu pricina n-a fost nici în formă continuată și n-a reprezentat o recidivă, senatoarea ar putea justifica ”scăparea” în discurs prin simpla exacerbare a preocupărilor materne proprii, știut fiind că este însărcinată, și ar putea rezolva chestiunea la modul cât mai delicat adresând scuze formale celui vizat. Dar, nu. APADOR-CH ar dori să demisioneze, pe motiv că poziția sa senatorială nu este compatibilă cu verdictul de discriminare, ceea ce ne face să constatăm că activiștii organizației fie au memoria scurtă, fie sunt cu desăvârșire lipsiți de simțul ridicolului... Căci Traian Băsescu tocmai ce-și termină al doilea mandat, neclintit de o atenționare asemănătoare din partea CNCD, rezultată în urma unui caz mult mai grav și cu

Nu era absolut suficient apelul Colegiului director prin care solicita persoanelor ce dețin funcții publice să nu mai promoveze un comportament și un limbaj discriminatoriu? Sau poate APADOR-CH dorește să ceară în premieră o demisie post-festum și în cazul lui Traian Băsescu?
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2014
elena
madam Firea
Este un dar de care nu toata lumea are parte,eu nu am avut. Acum nu mai regret asa mult lipsa urmasilor deoarece vad ce monstrii si analfabeti aveti voi care ii judecati pe altii , nici macar note de trecere la examenul vietii BAC-ul. Ar fi cazul sa te ocupi de educatia urmasilor tai.
21 noi, 2014
Sociologul Vesel
preluare Puterea
Ţineţi-vă bine! Bogdan Teodorescu a fost plătit de PSD pentru prestaţia sa cu 2,8 (două virgulă opt) milioane de euro...!!! Bursa Zvonurilor consideră că omul, acest maestru Mateuţ al strategiilor electorale, şi-a meritat banii. Să-i pape sănătos, că a reuşit performanţa să-i îngroape foarte adânc pe pesedişti. Treaba nasoală va fi când procurorii se vor interesa de unde a plătit PSD purcoiul ăsta de euroi… Dar să avem răbdare, DNA trăieşte!
21 noi, 2014
El Condor
Nestiinta
Pe cai care au comentat anterior i-as intreba un lucru : ati pune sa va creasca urmasii pe cineva care nu are nici in clin, nici in maneca cu acestia. De fapt raspunsul o sa-l simta toti parintii si copiii lor in urmatorii (cel putin) cinci ani (sau poate patru) . Fire nu a gresit gandind si vorbind ca un adevarat parinte (nu preot), indiferent de parerile unora si "printrerandurile" din legi.
21 noi, 2014
Adam
Locuri de munca absolut serioase!
Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
21 noi, 2014
tadeus
Pentru
Aceasta mitocanca
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=987998181216054&set=p.987998181216054&type=1

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ