Darius Vâlcov, la DNA: Împreună cu avocatul meu am cerut să studiem dosarul

| 19 mar, 13:03

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție.

UPDATE Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat joi, la ieșirea din sediul DNA, că împreună cu avocatul său a făcut o cerere pentru a studia dosarul.

"Împreună cu avocatul meu am cerut să studiem dosarul. În momentul în care îl vom vedea, vă voi da mai multe detalii", a spus Vâlcov.

Ministrul demisionar al Finanțelor, Darius Vâlcov, s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție.

Acesta nu a făcut declarații la intrarea în sediul DNA.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Darius Vâlcov, pentru trafic de influență în calitate de primar al municipiului Slatina.

"În 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe Darius Vâlcov, în calitate de primar, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări", arată DNA.

Procurorii susțin că, în noiembrie 2008, a fost aprobat proiectul 'Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt', al cărui beneficiar final este SC Compania De Apă Olt SA, operator regional către care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) 'Oltul'. ADI a delegat serviciile de alimentare cu apa și canalizare în aria de implementare a proiectului 'Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Olt'.

DNA precizează că în cadrul acestui proiect au fost încheiate contractele 'Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava', 'Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Slatina' și 'Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt'.

"Cu ocazia derulării procedurilor de licitație, membrii comisiei au procedat, la îndemnul suspectului Vâlcov, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei omului de afaceri. În urma acceptării propunerii făcute, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului 'Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzata în județul Olt', având ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apă Olt pentru mai multe lucrări. Administratorul societății și suspectul Vâlcov au stabilit de comun acord, ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei și numai la sediul firmei", spune DNA.

Pe 15 martie, Darius Vâlcov și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Finanțelor premierului Victor Ponta, care a acceptat-o, dar i-a cerut să termine proiectul de Cod fiscal.

Tag-uri: Darius Vâlcov, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ