ZI DECISIVĂ pentru Toni Greblă: joi se judecă apelul DNA pentru arestarea sa

| 19 mar, 08:54

Toni Greblă este aşteptat joi la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se va judeca contestaţia DNA faţă de decizia instanţei de nu-l aresta la domiciliu pe fostul judecător al CCR, într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi trafic de influenţă, potrivit Agerpres.

Pe 11 martie, ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare la domiciliu a lui Toni Greblă, însă DNA a făcut contestaţie.

Toni Greblă a fost reţinut de procurori pe 10 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracţiuni), constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

Denunţătorul din dosarul fostului şef CJ Cluj, HOREA UIOREANU, audiat patru ore în şedinţă secretă

Ulterior, DNA a cerut în instanţă ca Toni Greblă să stea în arest la domiciliu, motivul invocat de procurori fiind faptul că el a încercat să vândă animale (capre) de la ferma sa din judeţul Gorj, deşi primise interdicţie de a efectua acte de comerţ.

Concret, pe 13 februarie 2015, un avocat a fost contactat pentru încheierea unui contract de vânzare - cumpărare, implicat fiind judecătorul Toni Greblă, care a făcut demersuri pentru a înstrăina caprele către un cumpărător din Braşov, om de afaceri.

Anchetatorii mai arătau că, întrucât Greblă avea probleme judiciare, nu îşi dorea să apară în act, motiv pentru care el şi Daniel Frunză căutau fiecare câte o persoană interpusă care să îi substituie atât ca vânzător, cât şi în calitate de cumpărător.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ