TRAIAN BASESCU provoacă scandal între INSTITUŢII. CE se întâmplă cu dosarul de şantaj al fostului preşedinte

| 19 mar, 09:49

Dosarul în care Traian Băsescu este anchetat pentru şantajarea senatoarei Gabriela Firea stârneşte discuţii contradictorii intre institutiile statului dar si între experţii în drept.

Surse juridice declarau miercuri, făcând trimitere la art. 1 litera a din Legea 78/2000, că dosarul ar fi de competenţa DNA şi, astfel, începerea urmăririi penale de către procurorii Parchetului General ar fi ilegală.

Dupa toate acestea, Parchetul General a emis un comunicat de presă prin care preciza că la începerea urmăririi penale s-a avut în vedere faptul că Băsescu nu mai deţinea nicio funcţie publică de natură sa atraga competenţa de soluţionare a cauzei de către procurorii DNA.

In aceasta dimineata, procurorul general, Tiberiu Niţu, a făcut o scurtă precizare în acest caz, din calitatea sa de conducător al Ministerului Public, în subordinea căruia funcţionează şi DNA.

"Nu mă pot antepronunţa pentru că, dacă va interveni un conflict, eu va trebui să-l mediez. Procurorul a decis că e de competenţa Parchetului General. Procurorii sunt independeţi", a declarat Niţu.

Citeşte şi: Emil Hurezeanu: Traian Băsescu a făcut afirmaţii aberant de periculoase

Fostul presedinte, Traian Băsescu, s-a prezentat miercuri la Parchetul General, fiind citat în dosarul în care este suspectat de şantaj, în urma unui denunţ al senatoarei Gabriela Firea. Impotriva lui a fost declansataprocedura de urmarire penala. După vizita de nici 30 de minute de la Parchet, reprezentanţii Ministerului Public au emis un comunicat in care au facut precizari privind cauza in care urmeaza sa fie audiat Traian Basescu.

"În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului", precizează Parchetul General.

"Dupa ce a expirat imunitatea procurorii au ridicat suspendarea cauzei si au inceput ancheta in rem, pentru fapta. Aceste cercetari au ajuns la faza de in persona, iar Traian Basescu va fi audiat in calitate de suspect. Domnul fost presedinte poate sa isi faca orice fel de aparari. (...) De unde vin eu, nu se fac astfel de glume cu doamnele", a spus Lucian Bolcas facand referire la declaratiile lui Traian Basescu.

Procurorii nu au inceput urmarirea penala impotriva lui Basescu si pentru santaj, ci doar pentru amenintare. Luni, Traian Basescu urmeaza sa mearga din nou la sediul Parchetului general pentru audiere.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Serviciile Secrete nu ştiu tot

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ