Traian Băsescu: Iohannis ar fi trebuit obligatoriu să se întâlnească şi cu românii din Ucraina

| 18 mar, 23:33

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Ucraina ar fi trebuit să aibă ca prim obiectiv problema celor 500.000 români care trăiesc în Ucraina, a declarat, miercuri seara, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"O astfel de vizită trebuia să aibă ca prim obiectiv problema celor 500.000 români care trăiesc în Ucraina. O întâlnire cu românii era obligatorie", a spus Băsescu

El a arătat că românii din Ucraina se confruntă cu probleme legate de educaţia în limba maternă şi nu li se acceptă să deţină atât cetăţenia ucraineană, cât şi pe cea română, existând şi semnale că sunt chemaţi la arme prioritar în această perioadă.

Preşedintele Iohannis a efectuat, marţi, o vizită oficială în Ucraina, în cadrul căreia a avut întrevederi cu omologul Petro Poroşenko, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu preşedintele Radei Supreme, Volodimir Groisman.

 

Citeşte şi: Traian Băsescu: Serviciile Secrete nu ştiu tot

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mar, 20:33
WEBER10
UDREA
PROSTUL ASTA MAI YRAIESTE???!!
20 mar, 19:49
alexandru valeriu pantelimon
Daca in cei zece ani taria este in prag de dezastru ,din cauza regimului sau mafiot , am fi ras ; pentru ca e o situatie tragico-comica . Cat tupeu ; sceleratul isi permite sa dea sfaturi , care ar trebui sa le pastreze pentru acolitii sai corupt ,postacii lui agramati si a interlopei, cu intreaga conducere pdl-ista -acuma pnl-ista de pe Internet.
19 mar, 06:34
Holmes
Daca sistemul in armata pastrat in Ucraina este ca cel care a fost si la noi, mi se pare normal ca cei apti de incorporare sau concentrare sa participe la apararea tarii. Prin faptul ca, se spune, romanii sunt inrolati prioritar nu se poate dovedi nimic. Nu poti cere ca recrutarea sa tina cont de structura etnica a populatiei si, la urma urmei, romanii miltari ar fi impartiali in timpul luptelor; ii urasc si pe rusi si pe ucraineni la fel. E o chestie sa omori din ambele tabere in mod egal!
Si rusii au folosit cazacii sau aia cu ochii oblici din stepele orientale.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ