DARIUS VÂLCOV va vorbi despre acuzaţiile aduse de procurorii DNA înainte de votul din plen

| 24 mar, 08:48

Darius Vâlcov îşi va susţine punctul de vedere privind acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie, iar apoi se va da un vot în comisia juridică pe cererea DNA de reţinere şi arestare. În plen, colegii vor vota abia mâine, informează B1 TV.

La fel şi în cazul lui Dan Şova dar şi al liberalului Theodor Nicolescu. Pentru Şova, Comisia Juridică din Senat a dat deja aviz favorabil.

Şova a declarat că nu are de gând să-şi dea demisia din Senat.

Social-democraţii nu vor vota la vedere în cazul lui Vâlcov şi Şova, aşa cum a cerut co-preşedintele PNL Alina Gorghiu.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a precizat că un astfel de vot încalcă procedura.

”Am asistat săptămâna trecută întâmplător la o discuție între oameni care se pricep, juriști , mă rog, destul de bine pregătiți. Și constituționaliști care spuneau că votul la vedere poate fi contestat de cel căruia i s-a dat aviz de către Parlament pentru că încalcă prcedura de vot , fiind vorba de vot secret”, a declarat Dragnea.

Alina Gorghiu i-a transmis lui Victor Ponta să le ceara public parlamentarilor PSD să voteze la vedere în privinţa cererilor DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazurile Dan Şova şi Darius Vâlcov.

Premierul spune însă că Alina Gorghiu nu caută altceva decât scandal.

”Sincer să fiu, nu am avut nici timp și nici foarte mare preocupare să văd în fiecare zi cu ce mă mai ceartă și mă mai înjură doamna Gorghiu. Repet, doamna Gorghiu e cu scandalul. Înainte era doamna Udrea cu scandalul, acum este doamna Gorghiu cu scandalul. Eu chiar cred cât sunt prim ministru, am foarte multe responsabilități față de cetățenii acestei țări de a le spune ce facem cu codul fiscal , ce facem cu sănătatea, ce facem cu educația , nu să stau toată ziua să răspund la scandal, la pus poalele în cap. Deci nu știu ce a zis, nu comentez, nu mă interesează.

Liviu Dragnea a declarat că recomandarea partidului a fost ca aleşii PSD să voteze pentru solicitările procurorilor.

Votul în plen pe cererile Direcţiei Naţionale Anticorupţie de reţinere şi arestare a foştilor miniştri Darius Vâlcov şi Dan Şova dar şi în cazul liberalului Theodor Nicolescu va fi dat mâine.

 

Citeşte şi: Victor Ponta a anunţat când va numi un nou ministru de finanţe

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ