Georgică Severin: E greu de spus cum vor vota senatorii PSD în cazurile Şova şi Vâlcov

| 24 mar, 11:16

Senatorii vor vota, miercuri, în plen, cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorilor PSD, Darius Vâlcov şi Dan Şova. Social-democratul Georgică Severin spune că linia PSD este de a accepta cererile Parchetului, dar nici un senator în mod normal nu poate fi obligat să voteze altfel decât potrivit propriei conştiinţe.

Cum vor vota senatorii PSD? "Este greu de spus. Votul nu este imperativ prin Constituţie şi orice formă de a încerca să se impună un vot imperativ excede cadrul constituţional. Dincolo de acest aspect teoretic, linia partidului este aceea de a accepta cererile Parchetului, dar în acelaşi timp, nici un senator în mod normal, în mod firesc, nu poate fi obligat să voteze altfel decât potrivit propriei conştiinţe", spune Georgică Severin, conform RFI.

"Nu credeţi că forţarea mâinii înseamnă să excedem ideea de democraţie parlamentară? Nu credeţi că ideea de a filma votul, care prin regulament, prin Constituţie şi prin lege este secret, încalcă legea? Unde se încalcă legea, în momentul în care forţezi votul şi practic exerciţi un fel de şantaj, filmându-l şi ameninţând că-l pui pe site, încălcând grav legea de organizare a Parlamentului sau în momentul în care parlamentarii sunt lăsaţi să voteze după propria conştiinţă?".

Citeşte şi:  Alina Gorghiu: PNL nu se va opune măsurilor cerute de către DNA în cazul senatorilor Șova și Vâlcov

Întrebat dacă Dan Şova şi Darius Vâlcov mai sunt membri PSD, potrivit noului Statut al partidului, Georgică Severin s-a arătat "ferm convins" că cei doi vor demisiona din funcţiile deţinute în partid: "Ieri am înţeles că un coleg de-al meu de la Prahova, domnul Cosma şi-a dat demisia din toate funcţiile din partid, am înţeles că un coleg din Senat, domnul Mocanu şi-a dat demisia din toate funcţiile din partid, pentru că avea un proces pe rol sau ceva de genul acesta. Sunt ferm convins că şi colegii mei, domnii Şova şi Vâlcov îşi vor da demisia din toate funcţiile din partid. Ca să-şi piardă calitatea de membru de partid, totuşi în partidul nostru încă mai considerăm că există prezumţia de nevinovăţie şi ar trebui să fie o condamnare definitivă".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ