De ce îl susține Beligan pe Ponta? Poate pentru că îi respectă pe artiști?

| 23 sep, 2014

Maestrul Radu Beligan și-a exprimat susținerea față de Victor Ponta în cursa pentru Palatul Cotroceni, prin intermediul unui mesaj video, difuzat la lansarea candidaturii acestuia de pe Arena Națională.

Cuvintele de susținere rostite de marele actor Radu Beligan au fost primite de Victor Ponta ca un dar pentru care premierul a ținut să îl asigure de dragostea pe care poporul român i-o poartă, în ciuda vocilor stridente care nu știu altceva decât să urască.

„Ura și dezbinarea sunt bolile de care România trebuie să se vindece”, a scris liderul Guvernului pe pagina sa de Facebook, ca o reacție la atacurile politice aduse de cei care și-au găsit o țintă în Radu Beligan, pentru că nu pot trăi altfel decât încercând să doboare adevăratele valori ale societății românești.

Citeşte şi: O pleiadă de actori se revoltă împotriva lui ANDREI PLEŞU. Care este motivul

Scriitorul Andrei Pleșu i-a adus adus acuze grave actorului Radu Beligan, după ce acesta și-a arătat susținerea pentru Victor Ponta, în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie. Deși parti-pris-ul politic evident al ultimilor 10 ani al lui Andrei Pleșu nu a fost niciodată denigrat sau terfelit, acesta și-a permis să îngrădească opinia publică diferită a celebrului actor Beligan.

Dar atacurile politice josnice ale lui Pleșu nu au rămas fără ecou. Tinerii actori ai Teatrului Național București au înaintat o „Scrisoare către Andrei Pleșu și către cetățenii României care iubesc democrația”, prin care aceștia îi reproșează scriitorului modul josnic de atac la adresa Maestrului Radu Beligan.

Scrisoarea tinerilor actori de la TNB reprezintă „un semnal de alarmă în fața radicalismului, a intoleranței și a urii care se manifestă în societatea românească”. Maestrul Radu Beligan merită să fie respectat pentru munca pe care a depus-o de-a lungul vieții sale în patrimoniul frumosului, și nu să fie denigrat pentru comportamentul său democratic.

Societarii de onoare ai Teatrului Național București i-au cerut astfel scriitorului Andrei Pleșu să își ceară scuze față de maestrul Radu Beligan, pentru că actorul Radu Beligan are dreptul, ca și orice cetățean al acestei țări, să se exprime public fără teama că cei care gândesc diferit ar putea reacționa violent.

Citeşte şi: Pentru Pleșu, 10 ani în slujba lui Băsescu atârnă mai greu ca cei 7 ani de acasă

Dar de ce îl susține maestrul Radu Beligan pe Victor Ponta pentru Palatul Cotroceni? Poate pentru că premierul Ponta îi respectă pe artiști? Iar acest  respect și dragoste față de adevăratele valori ale societății românești se arată din demersul Guvernului de a debloca indemnizațiile de merit pentru 1.650 de personalități din domeniile culturii, sportului și științei.

Potrivit anunțului dat de premierul Victor Ponta, aceștia vor primi lunar câte 2.700 de lei în urma deblocării cuantumului indemnizațiilor de merit. Iar acest fapt reprezintă o îndreptare a unui lucru extrem de important, și anume repunerea în drepturi a artiștilor, sportivilor și academicienilor, drepturi ce l-au fost suspendate de către Guvernul Boc, deși acesta erau garantate printr-o lege din 2002.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2014
julien
bosorogul asta a supt bine la tzatza comunismului,asta fiind probabil secretul longevitatii,sau pur si simplu este nesimtit.
23 sep, 2014
Porky
Pai e obisnuit cu linsul si pupatul in kur de vreo 50 de ani asa ca are nevoie disperata de materie prima
26 sep, 2014
ferenczy-comunicator
pentru Porky
de vreo 70-80 de ani
scuze

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ