UPDATE. Decebal Traian Remeş, de nerecunoscut la ieşirea din închisoare

| 11 feb, 2014

Decebal Traian Remeş, condamnat în februarie 2013 la trei ani de închisoare, a fost eliberat marţi din închisoare. Fostul ministru al Agriculturii este de nerecunoscut.

Judecatoria Baia Mare a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Decebal Traian Remeş la mijlocul lunii ianuarie, însă procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din acest dosar a declarat recurs. Magistraţi ai Tribunalului Maramureş au respins cererea DNA, aşa că fostul ministru a fost pus în libertate.

La ieşirea din închisoare, fostul ministru a declarat că a muncit în penitenciar şi a contribuit la veniturile instituţiei.

"Mi-am îndeplinit sarcinile de muncă şi, dacă mi s-au dat recompense, dacă am fost spontan executând acele zile, înseamnă că am făcut aceste lucruri bine. Pe lângă asta, am executat fizic rame, felicitări şi alte obiecte de artizanat, unele dintre ele fiind expuse de penitenciar şi scoase la vânzare în folosul penitenciarului", a declarat Decebal Traian Remeş.

Sursa FOTO: ziarmm.ro

Decebal Traian Remes a fost condamnat la trei ani de închisoare în "Dosarul Caltaboşul". El a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, alaturi de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă.

Conform rechizitoriului DNA, în septembrie 2007, Ioan Avram Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ministrului Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta să favorizeze firmele lui Ciorbă la licitaţii publice organizate de instituţii aflate în subordinea sa.

Cum arăta Remeş când a fost arestat


 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ