DECIZIE fără precedent împotriva lui Marian Iancu în dosarul RAFO

| 04 iun, 16:28

Fostul finanţator al Clubului Poli Timişoara Marian Iancu a fost evacuat joi din sala de judecată în timpul desfăşurării procesului RAFO-CAROM de la Curtea de Apel Bucureşti.

 

Marian Iancu a fost adus joi în boxa arestaţilor, el având o condamnare definitivă de 12 ani închisoare, într-un alt dosar privind frauda de la RAFO, potrivit Agerpres.

Omul de afaceri a cerut recuzarea completului de judecată, pe motiv că nu s-a putut apăra, deoarece a fost citat prea târziu şi l-a acuzat pe procurorul DIICOT că ar fi ascuns probe care l-ar fi incriminat pe fostul său partener de afaceri Ovidiu Tender, inculpat şi el în dosarul RAFO-CAROM.

Judecătorii i-au spus că nu i-au dat cuvântul, însă Marian Iancu a continuat cu acuzaţiile.

În consecinţă, magistraţii au întrerupt procesul şi au dispus evacuarea lui Marian Iancu din sala de judecată.

Şi alţi inculpaţi din acest dosar au cerut, prin avocaţii lor, recuzarea completului format din judecătorii Mihai Mihalcea şi Georgiana Tudor, în încercarea de a amâna dezbaterile în acest dosar.

Motivul pentru care avocaţii doresc amânarea procesului este faptul că pe 9 iunie se prescriu faptele pentru una dintre infracţiunile reţinute în seama inculpaţilor, cea de înşelăciune.

În decembrie 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe omul de afaceri Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni închisoare iar Marian Iancu a primit 13 ani şi opt luni de detenţie în dosarul RAFO-CAROM.

În aceeaşi cauză, au fost condamnaţi Toader Găureanu şi Marin Badea la câte 6 ani şi 8 luni închisoare, Cicilia Dumitrescu, la 5 ani şi 8 luni închisoare, Bogdan Sălăjan, la 5 ani închisoare, Kadri Mazhar Basaran, la 6 ani închisoare.

Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu apel.

În dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată.

La rândul său, Marian Iancu este acuzat de complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată.

Procurorii susţin că aceştia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obţinerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.

Infracţiunile comise de întregul grup au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune creanţă şi de garanţie reală mobiliară în raport cu SC CAROM SA Oneşti iar, pe de altă parte, relaţiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucureşti, în raport cu SC RAFO SA Oneşti.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu şi Marin Badea, în calitate de asociaţi, administratori de fapt şi, respectiv, de drept şi directori sau angajaţi ai SC Tender SA Timişoara, SC VGB OIL SRL Bucureşti, SC VGB Impex SRL Bucureşti şi SC CAROM SA, s-au asociat pentru a desfăşura o intensă activitate infracţională în urma căreia SC CAROM SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.

Dosarul RAFO-CAROM este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiţiei din România, fiind trimis la instanţă în august 2006.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ