Denunţătorul Elenei Udrea, condamnat la ani grei de închisoare

| 04 mai, 17:44

Denunțătorul Elenei Udrea, condamnat la ani grei de pușcărie, iar un fost primar intră și el după gratii! Tribunalul Vâlcea a decis azi să-i condamne pe controversatul om de afaceri Gheorghe Deaconeasa, unul dintre denunțătorii Elenei Udrea, şi pe fostul primar al comunei Voineasa, Gheorghe Dobrin, la închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie ce se află pe rolul instanţei de judecată încă din anul 2011, transmite Agerpres.

Aşadar, atât Deaconeasa, cât şi Dobrin au primit câte 5 ani de închisoare cu executare, în timp ce alţi doi inculpaţi, Georgeta Creţan şi Ion Tomescu, au primit câte 4 ani de închisoare, respectiv 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

DOBRIN GHEORGHE, primarul comunei Voineasa, TOMESCU ION, președintele Obștii Pociovaliștea și CREȚAN GEORGETA, secretarul comunei Voineasa, şi Gheorghe Deaconeasa au fost trimiși în judecată de Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești, pentru grave fapte de corupție săvârșite în perioada septembrie 2004 - iunie 2005.

Conform procurorilor DNA, „cei patru inculpați au acționat, în baza unei înțelegeri inițiale, astfel încât o suprafață de teren de 504,9 ha, teren forestier din muntele Mereuțu, județul Gorj, aflată în proprietatea statului, să ajungă în mod nelegal în posesia Obștii Pociovaliștea. Concret, pentru a duce la îndeplinire planul infracțional propus, inculpatul Tomescu Ion, președinte al Obștii Pociovaliștea, a prezentat la comisia locală de fond funciar Voineasa, un număr de 44 cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, în numele unor persoane fizice, cunoscând că sunt falsificate și, împreună cu ceilalți trei inculpați, a întocmit o anexă în mai multe variante (conținând nume de persoane care ar fi avut drepturi în obște), act care atesta, în mod nereal, drepturi de proprietate în muntele Mereuțu, în numele și pentru Obștea Pociovaliștea.

Toate acestea au fost făcute pentru a induce în eroare Comisia Județeană de Fond Funciar Vâlcea, astfel încât suprafața de teren forestier de 504,9 ha să fie trecută în patrimoniul Obștei Pociovaliștea, deși cei patru inculpați cunoșteau că nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege, respectiv Obștea nu a funcționat anterior anului 1948 și nu avea drepturi asupra terenurilor respective. În aceste condiții frauduloase, în cursul anului 2005, Obștea Pociovaliștea a fost pusă în posesie".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ