Deputaţii au respins proiectul prin care se modifica modalitatea de înscriere la ora de RELIGIE

| 09 mar, 13:34

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri un proiect de lege prin care se modifica modalitatea de înscriere la ora de religie, astfel încât elevii care au împlinit vârsta de 14 ani să poată opta singuri dacă frecventează acest curs sau nu.

Rezultatul votului a fost 254 de voturi "pentru" respingere, un vot "împotrivă" şi o abţinere. 

Actuala legislaţie prevede că doar elevul major poate să decidă singur în această privinţă. 

"Înscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisă a elevului care a împlinit 14 ani, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a împlinit această vârstă. Schimbarea acestei opţiuni se face tot prin cerere scrisă a elevului care a împlinit 14 ani, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a împlinit acea vârstă", prevede proiectul de lege iniţiat de deputatul independent Remus Cernea. 

Iniţiatorul explica în expunerea de motive că actuala legislaţie "menţine o serie de ambiguităţi generatoare de confuzii şi noi abuzuri". 

Camera Deputaţilor este primul for legislativ sesizat în privinţa acestei iniţiative.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ