Update. Deputatul PDL Ioan Oltean este acuzat de favorizarea infractorului

| 12 sep, 2013

Update. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă deputatului PDL Ioan Oltean că este învinuit într-un dosar disjuns dintr-un dosar mai vechi, legat de favorizarea infractorului.

Update. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmăririi penale față de OLTEAN IOAN, președinte al organizației județene Bistrița – Năsăud a PDL, vicepreședinte și fost secretar general al PDL, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosirea influenței sau autorității funcției de vicepreședinte/secretar general al unui partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată și infracțiunea de favorizarea infractorului, se arată în comunicatul DNA.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2010 – 2011, în calitate de președinte al organizației județene Bistrița – Năsăud a PDL, de vicepreședinte (2001 – 2011), respectiv secretar general al aceluiași partid (mai 2011 – iunie 2012), învinuitul Ioan Oltean și-a exercitat influența asupra președintelui, respectiv asupra vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Bistrița Năsăud, precum și asupra unor înalți demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale și a Turismului și Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitațiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte.

De asemenea, există indicii certe cu privire la săvârșirea, de către învinuitul Oltean Ioan, a infracțiunii de favorizare a infractorului în legătură cu fapte de corupție, în sensul că, în seara zilei de 22 martie 2012, a încunoștințat două persoane cu privire la faptul că a doua zi urmau a fi efectuate, de către Direcția Națională Anticorupție, percheziții la domiciliile acestora, într-un dosar penal în care erau cercetate pentru fapte de corupție în legătură cu procedurile de achiziție și contractele derulate de Consiliul Județean Bistrița, mai punctează DNA.

Învinuitului Oltean Ioan i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Update. "Am fost chemat să mi se aducă la cunoştinţă că sunt învinuit într-un dosar disjuns dintr-un dosar mai vechi, legat de favorizarea infractorului", a declarat Ioan Oltean la ieşirea din sediul DNA.

Deputatul Ioan Oltean a declarat că nu ştie pentru ce a fost chemat la DNA. ''Am fost citat aici. Nu ştiu, o să vă spun când ies, deocamdată nu ştiu nimic'', a afirmat Ioan Oltean. Acesta a venit însoţit de avocat.

Tag-uri: DNA, ioan oltean, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ