Descoperire UNICĂ la Iaşi. Contrazice teorii academice despre ISTORIA ROMÂNIEI

| 01 apr, 2014

Un tanar studios si pasionat de mister a facut o descoperire care avea sa-i schimbe viata.  Ceea ce a descoperit Vicu Merlan rastoarna toate teoriile academice despre istoria noastra si implicit despre istoria lumii, scrie bzi.ro.

Stiati ca pe dealurile de langa orasul Iasi si-a dus existenta o civilizatie mult mai veche decat cea mesopotamiana, dar la fel de bogata cultural, spiritual si material? Totul a inceput cu descoperirea unui inedit tezaur, nu departe de Iasi, la Isaiia, langa Raducaneni. Este vorba despre un complex de 21 de statuete feminine din ceramica vechi de - atentie! - 7.000 de ani.

Insasi stramosii tuturor popoarelor europene au plecat de pe aceste meleaguri. Acum 7.000 de ani, Nordul Europei era acoperit de calote glaciare, iar pe meleagurile noastre isi ducea existenta o civilizatie infloritoare. Specialistii il definesc ca "Pantheon-ul de la Isaiia" si arata ca sunt unice, atat in Europa, cat si pe continentul asiatic. Curios este ca, pe baza marturiilor arheologice, in acest sat au fost scoase la iveala si doua placute misterioase care ar putea fi forme vechi de scriere.

Reporterii "Buna ziua Iasi"  au reusit sa stea de vorba chiar cu autorul acestei descoperiri, profesorul Vicu Merlan, cel care in timpul studentiei a contribuit decisiv la gasirea acestui tezaur. "Înca de copil eram atras de tot ceea ce era misterios. Am descoperit cartile care mi-au dat unele raspunsuri. Vazând ca nu-mi astâmpar setea de cunoastere, am început sa cutreier dealurile dimprejurul satului natal Isaiia, sa caut flacara comorilor, sa studiez vulcanii noroiosi din zona, sa verific legendele atribuite cetatii getice de la Mosna, din apropiere, sau a vestigiilor înaintasilor de la Bunesti... Asa s-a nascut pasiunea pentru arheologie si astronomie. Concret, situl arheologic l-am descoperit prin 1991, când eram student în anul I, la Facultatea de Istorie - Geografie din Suceava. Nevoia de cadre didactice universitare la proaspata facultate, reînfiintata dupa 1990, a fost un noroc pentru mine de a avea majoritatea profesorilor de la Universitatea Al. I. Cuza Iasi. Printre ei se afla si unul din cei mai buni neoliticieni din Moldova, prof. univ. dr. Nicolae Ursulescu. Am facut practica arheologica pe santierele domniei sale, am învatat alfabetul profesiei de arheolog, înca de atunci. Stiam ce vreau!", isi incepe descrierea arheologul.

Mai multe pe BZI.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ