Discuție telefonică dintre Macovei și Iohannis. Ce i-a solicitat preşedintelui ales

| 08 dec, 2014

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat că l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l anunța că intenționează să-i trimită o scrisoare prin intermediul căreia îi solicită președintelui ales al României să propună adoptarea unui anumit proiect de lege.

Întrebată ce părere are despre activitatea de până acum a lui Klaus Iohannis, europarlamentarul a răspuns că nu se poate pronunța încă.

„E prea devreme să mă pronunț. Mă interesează, pe mine și cred că și pe oameni, să îndeplinească acele lucruri. În ultima scrisoare, i-am dat telefon înainte să-l anunț, am solicitat ca până la finele lui decembrie să roage parlamentul să adopte acel proiect de lege cu liberalizarea partidelor pe care i l-am și trimis scris”, a declarat Monica Macovei la Adevărul Live.

Klaus Iohannis cere schimbarea Constituţiei. Ce "ajustări" vrea Preşedintele ales

În același timp, Monica Macovei a mai declarat că tineretul social-democract i-a preluat tema, adăugând că șeful TSD Mihai Sturzu „s-a urcat pe acest cal”.

Astfel, europarlamentarul i-a trimis lui Klaus Iohannis proiectul de lege cu privire la liberalizarea vieții politice, care permite înființarea partidelor politice cu minimum trei membri.

Totodată, aceasta a cerut și adoptarea unei legi care să permită „votul la distanță” – electronic și prin corespondență – pentru toți românii din țară și străinatate, conform unui comunicat remis de Monica Macovei.

Primul interviu al viitoarei purtătoare de cuvânt de la Cotroceni: Mă duc pentru colegii mei din presă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ