DNA a fost pe urmele lui Oprescu până în Austria. Ce au descoperit procurorii de la anticorupție

| 28 sep, 18:21

Procurorii DNA au încercat să ia urma banilor lui Sorin Oprescu în străinătate. Potrivit România TV, procurorii anti-corupţie au formulat cereri pentru trei comisii rogatorii în Austria în cazul primarului. Toate aceste cereri au fost însă respinse de oficialii Parchetului austriac. DNA a vrut să aibă inclusiv persmisiunea de a-l fila pe Oprescu în timpul vizitelor în Austria.

Procurorii DNA au formulat mai multe cereri către procurorii austrieci în privinţa lui Sorin Oprescu, relatează România TV.

Potrivit sursei citate, procurorii au avut informatii că edilul îşi muta banii obţinuţi din afaceri ilegale in Austria şi chiar mergea acolo pentru a se întâlni cu cei de la care urma să primească mită sau să încheie afaceri.

Astfel, DNA a cerut procurorilor din Austria sa comunice dacă sunt conturi pe numel lui Oprescu, însă răspunsul a fost negativ, motivul invocat fiind acela că sunt informaţii confidenţiale, relatează România TV.

Citește și:  Sorin Oprescu, supus unor investigații amănunțite la inimă

În plus, procuroii au cerut ca Oprescu să fie urmărit în timpul vizitelor la Viena, însă şi această solicitare de filaj a fost refuzată.

Primarul suspendat al Capitalei a fost reținut în data de 5 septembrie, sub acuzația de luare de mită şi arestat preventiv.

În prezent, Sorin Oprescu este internat în secția Cardiologie 2, unde se află de sâmbătă pentru investigații medicale. El a fost transferat la spital din Arestul Central, cu o mașină a Poliției Capitalei, după ce în ultima săptămână starea sănătăţii sale se degradase vizibil. Vineri seara, Oprescu a fost consultat în arest de medicul cardiolog Leonida Gherasim, care a recomandat ca el să fie supus unor investigaţii amănunţite.

Sorin Oprescu ar urma să rămână în spital până marţi la prânz, întrucât protocolul de efectuare a unei coronarografii prevede internare pentru 24 de ore. Sorin Oprescu va rămâne internat SUB PAZĂ la Spitalul Universitar.

Citește mai mult pe RomâniaTV.net

Tag-uri: DNA, Sorin Oprescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 22:04
Money from books
Oportunitatea numarul unu!
Oportunitatea numarul unu! Ascensiunea noastra fenomenala i-a convins pe toti ca suntem cei mai seriosi! Tu ai un vis fierbinte? Iti doresti succes si properitate? Vino in cea mai dinamica echipa si incepe sa castigi bani! Aici ai instruire gratuita de cea mai buna calitate si sustinere pas cu pas, chiar daca nu ai niciun fel de experienta! Cere acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ