DNA cere arestarea preventivă a trei directori de la Complexul Energetic Oltenia pentru abuz în serviciu

| 19 mai, 13:40

Procurorii DNA au înaintat joi Tribunalului Dolj referatul cu propunere de arestare preventivă a trei directori de la Complexul Energetic Oltenia, într-un dosar de abuz în serviciu.

Ion Laurenţiu Ciobotărică, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu, şi Daniel Antonie, director Divizia Minieră din cadrul aceleiaşi societăţi, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă, este cercetată pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni. 

"La data de 22 decembrie 2015, inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, şi Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal unei persoane o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES. 

Conform aceleiaşi surse, Laurenţiu Ciobotărică, în înţelegere cu Dorina Jianu, a suprapus în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt, pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor. 

"Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, care încă de la numirea sa în funcţie a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie", se mai menţionează în comunicat. 

Procurorii susţin că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunei remuneraţii a membrilor săi, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii. 

Prejudiciul produs societăţii de cei trei a fost calculat la 128.100 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ