Domnule Boc, noi speram că după trecerea Ebei în afara listelor pentru PE aveţi decenţa să tăceţi

| 29 mar, 2014

Din când în când, un politician a cărui carieră era de mult terminată încercă să intre din nou în prim-planul dezbaterii politice ca un veritabil zombi dintr-un film horror de mâna a treia.

De vreo câteva săptămâni, la un astfel de exercițiu recurge și Emil Boc, edilul clujean tot încercând să iasă în evidenţă prin ieşiri publice. Încurajat probabil de intervalul de timp scurs de când a plecat din funcţia de prim-ministru, edilul clujean chiar are senzaţia că românii încep să aibă din nou încredere în el şi că au uitat modul slugarnic în care a impus măsurile dure de austeritate economică care erau să îngroape România.

Astfel, din clipa în care s-a transferat neoficial la PMP, fostul premier şi-a dat cu părerea cam despre orice subiect din mass-media, încercând probabil să se facă auzit în piaţa publică. De exemplu, vineri, edilul clujean a declarat că a fost plăcut surprins de retragerea Elenei Băsescu de pe lista pentru Parlamentul European a PMP, spunând că acest lucru a fost un gest de responsabilitate politică și că speră ca și alte europarlamentare, precum Daciana Sârbu sau Adina Vălean, să facă un pas înapoi.

În primul rând, ieşirea Elenei Băsescu din cursa pentru PE nu reprezintă nici pe departe o decizie care să aibă de-a face cu ideea de responsabilitate politică, cât un gest politicianist ieftin, care încercă să mimeze un comportament civilizat. Dacă EBA ar fi decis să renunţe în timpul alegerilor europarlamentare din 2009 poate că am mai fi salutat acest fapt, dar după cinci ani în care s-a făcut de râs la Strasbourg este deja prea târziu.

În schimb, în urmă cu cinci ani, Boc, în calitate de preşedinte al PDL, a aranjat alegerea “independentei” Elena Băsescu, că aşa a dorit şeful său de la Cotroceni. Astfel, micuţul Boc i-a oferit mezinei preşedintelui ocazia să facă de râs România prin declaraţii de doi bani, discursuri ţinute în plenul legislativului european pe orice alt subiect decât cel aflat în discuţie, sau alte “succesuri” de acest fel. Fără influența tatălui său şi o mașinărie de partid bine unsă, precum cea democrat-liberală, fiica cea mică a lui Traian Băsescu nu ar fi avut nicio şansă să îşi facă cumpărăturile timp de cinci ani pe banii contribuabililor europeni. Problema Elenei Băsescu este reprezentată în egală măsură atât de nepotismul care a băgat-o în politică cât şi de faptul că ea nu este în stare de absolut nimic. A vorbi, precum Emil Boc, despre responsabilitate în raport cu o astfel de persoană este ca şi cum ai susţine că albul este negru şi viceversa.

Din cauza prestaţiei sale în fruntea PDL şi la Palatul Victoria, Emil Boc a reuşit să devină imaginea politicianului servil şi incapabil de opinii proprii, un Emil Bobu modern dispus să facă cam tot ce doreşte stăpânul său. Se pare că fostul premier încă suferă de reflexele căpătate în perioada în care era la putere şi continuă să îi laude gratuit pe cei apropiaţi şefului său care încă se află la Palatul Cotroceni. Probabil că ar fi mai bine pentru toată lumea, inclusiv pentru el însuşi, ca Emil Boc să facă un pas înapoi în loc să încerce o revenire politică fără şanse de izbândă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 2014
RaduD
Mi se pare complet aiurea ca mai exista tobvarasi care sar in ajutorul ebei si a bocului. Aici nu e vorba de zone geografice ci doar de idiotenie congenitala! Ma gandesc doar ce s-ar fi intamplat daca Ilici de la revolutie ar fi avut copii pe care sa ii "bage" in politica. Ce vanzoleala ar fi fost in "societatea civila (si intelectuala pe deasupra)"! Ce manie proletara ar fi fost la gura tuturor plesilor patzachevicilor si a altora pentru care intelectualismul inseamna dispret fata de cei care nu gandesc ca siei. Sunt convins ca acelasi dispret il au si fata de eba si de boc si de marele vostgru iubit basesc, dar din motive de "protectie individuala" (un simplu instinct de conservare) ii lauda de nu mai pot.
29 mar, 2014
TORNADO!!
TOVARASE SALARIAT RADU!!
MA GIDESC MERU LA ZIARU DE TOALETA SI MAI ALES CUM COMENTATI VOI NISTE GUNOIE DE NISTE OAMENI CARE AU SALVAT
ACESTA TARA DAR VOI MITICI DIN BUCURESTI ATI RAMAS A LUI CARAGIALE !! MARE DREPTATE AVEA NENEA IANCU CU VOI SUNTETI NESIMTITI PROFITORI SI NESUFICIENTI ICAPABILI DE A VEDEA BUNASTARE ACESTES-TI NATIUNI ,VOI NISTE ICAPABILI CARE HABAR NU AVETI SA VA SEMNAT IN ACEST HITIE DE TOALETA TU VORBESTI !!?? VOI VORBIT IMI ESTE RUSINE CU VOI MITICILOR
SUNTETI NISTE GUNOI MAI VAD COMETARI A IN LEGATURA CU MORALITATE LUI BOC DA!! BOC A FOST UN MARE PRIM MINISTRU A SALVA TARA !SI UN OM MORAL ,ACUMA SA VA SPALTI PE CAP CU PONTACU (MITOMANU )ESTE BINE CA VA MINTE FRUMOS SUNTETI UN POPR CARA VA PLACE SA FI MASOCHISTI!!
CE VA POT FACE EU DAC ASA DORI ESTE OK !!! SEVITI COMUNISMU PE PINE CU
HOTIA SI OBRASNICIA !!
30 mar, 2014
petrutos
penibilul tornado
ESTI ATAT DE INDOBITOCIT DE PROPAGANDA BASISTA CA TU CHIAR CREZI CA boc A SALVAT ROMANIA! AI DEPASIT TOATE LIMITELE PENIBILULUI! NICI basescu NU MAI CREDE ASTA. HALAL ALEGATOR! SAU POATE ESTI PLATIT?
29 mar, 2014
irinapop
Draga tovarasa si eu speram ca dupa atatia ani de la lovitutie, un maret jurnalist precum domnia ta, sa inteleaga ca traim intr-o tara libera, in care toti avem dreptul sa ne expunem civilizat punctul de vedere fara a fi blamati pentru asta. M-am inselat amarnic. In lumea voastra a PC+PSD numai voi aveti dreptul sa spuneti orice, despre oricine, sa improscati cu laturi pe cei care nu au aceeasi opinie cu voi, sa mintiti si sa inselati (cu vorba...cu fapta...). Imi permit sa-ti spun ca esti penbila si comunista in gandire. Dar probabil ca asta o stii si domnia ta.
29 mar, 2014
irinapop
Adrian Severin
Si sa stii si domnia ta ca mai rau decat Adrian Severin, n-a facut nimeni Romaniei. Nici macar hotii si criminalii cu pasaport romanesc din strainatate. Pentru ca dl. Severin a dovedit ca in Romania mita, hotia si minciuna sunt politica de stat. Poate ca inainte sa afirmi ceva negativ despre EBA ar trebui sa pomenesti si despre mituitul neamului romanesc: dl. Severin Adrian, fost ministru de externe al Romaniei, actual europarlamentar, huiduit la propriu in plenul PE de toata lumea. Atunci, in acele momente, in care dl. Severin urca treptele rusinii in huiduielile salii, am simtit scuipatul domniei sale pe obrazul meu de roman.
29 mar, 2014
irinapop
Ce interesant!!! Prin nepublicarea comentariului meu negativ la adresa domnului Severin, nu faceti decat sa confirmati adevarul spuselor mele din primul comentariu.
29 mar, 2014
Adrian
Boc si moralitatea
Acest personaj este de un tupeu apropiat de al familiei basescu.
pai boc vorbeste de moralitate dar el uita sa-si dea demisia din pdl

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ