Dragnea: Atitudinea lui Rogozin, un fapt regretabil

| 11 mai, 2014

Reacţia vicepremierului rus Dmitri Rogozin referitoare la faptul că nu i s-a permis să survoleze spaţiul aerian românesc reprezintă un lucru regretabil şi reflectă atitudinea unei ţări care nu respectă 'foarte mult' tratatele internaţionale, a declarat  vicepremierul Liviu Dragnea.

"Asta este atitudinea unei ţări care nu respectă foarte mult tratatele internaţionale, regulile internaţionale, şi vrea să arate foarte multă forţă şi foarte multă forţă brută. Noi am închis spaţiul aerian pentru că domnul Rogozin, din câte ştiu eu, era pe lista oficialilor care aveau interdicţie să iasă în spaţiul european. Sigur că a forţat trecerea prin Ucraina, mă rog, a riscat, acolo era problema forţelor armate din Ucraina să pună în aplicare acea interdicţie de a traversa Ucraina. În opinia mea, este un fapt regretabil şi cred că într-un foarte scurt timp, într-un timp rezonabil, în Ucraina ar trebui să se găsească o soluţie paşnică, pe cale diplomatică. Nu face bine nimănui această stare de tensiune", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

El a arătat că România este interesată de siguranţa Republicii Moldova, exprimându-şi speranţa că prin eforturile pe care le depun premierul Ponta şi miniştrii români de Externe şi al Apărării, din discuţiile care vor urma, situaţia din Ucraina se va stabiliza în scurt timp.

'Pe noi ne interesează, în primul şi în primul rând, siguranţa pentru Republica Moldova şi cred că ceea ce face prim-ministrul Victor Ponta şi ministrul de Externe şi ministrul Apărării, relaţiile şi discuţiile permanente care se poartă cu partenerii noştri internaţionali, discuţiile şi întâlnirile importante care vor avea loc în zilele următoare - vor veni oficialităţi importante în România- mă fac să sper că într-un timp relativ scurt situaţia din Ucraina se va stabiliza", a afirmat vicepremierul Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ