MAE: Ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic de către vicepremierul rus este foarte gravă

| 10 mai, 2014

Ministerul Afacerilor Externe califică drept o 'declaraţie foarte gravă' ameninţarea vicepremierului rus Dmitri Rogozin cu folosirea unui bombardier strategic rus, în condiţiile în care România şi-ar fi închis spaţiul aerian pentru avionul său.

"Ministerul Afacerilor Externe apreciază că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional, în care Federaţia Rusă a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, iar forţe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin', precizează Biroul de presă al MAE.

În acest context, MAE solicită autorităţilor de la Moscova, ministerului rus de externe, să precizeze public dacă afirmaţiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezintă poziţia oficială a guvernului Federaţiei Ruse faţă de România ca stat membru UE şi NATO.

În acelaşi timp, MAE reaminteşte că România a susţinut, susţine fără echivoc şi respectă întru totul regimul de sancţiuni instituit de Uniunea Europeană în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei.

Potrivit articolului 1(1) din Decizia 2014/ 145/ PESC privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea 'Statele membre iau măsurile necesare pentru a împiedica intrarea pe teritoriul lor sau tranzitarea acestuia de către persoanele fizice responsabile pentru acţiuni care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei şi de către persoanele fizice asociate acestora, astfel cum figurează în anexă' (s. n), anexa conţinând lista persoanelor sancţionate.

Vice-premierul guvernului Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin se regăseşte în anexa conţinând lista persoanelor sancţionate.

"La solicitarea SUA, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160', a scris, pe contul său de Twitter în limba engleză, Dmitri Rogozin, care se află de vineri într-o vizită în Transnistria, necoordonată cu autorităţile Republicii Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ