Dragnea, despre legea salariilor demnitarilor: Dacă nu și-o mai asumă nimeni, o să propun respingerea ei în Parlament

| 30 iul, 14:38

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că, dacă ordonanța privind creșterea salariilor demnitarilor nu mai este asumată de nimeni, atunci va propune respingerea ei în Parlament.

"Am urmărit cu atenție ultimele atitudini, luări de poziție, exprimări cu privire la această ordonanță, care cuprinde mărirea salariilor demnitarilor. Am văzut și un consilier sau fost consilier care spunea că Guvernul ar vrea să o retragă, dar nu e lăsat de partid. De asemenea, constat că nu prea o mai susține nimeni din cei care au promovat-o și care au adoptat-o. Totodată, vedem că încep să-și doneze măririle de salarii. Dacă tot o plimbă de la unul la altul și nu și-o mai asumă nimeni, atunci rezolvăm noi în Parlament, și în Parlament o să propun respingerea ei, ca să încheiem acest subiect. Pentru că deja, dacă niciun beneficiar nu mai vrea să o folosească, nu are rost să ne mai chinuim cu ea", a afirmat Dragnea, într-o conferință de presă, conform Agerpres.

Citește și:  Un ministru îşi donează şi el majorarea de salariu: "Din partea Preşedinţiei nu mă aștept la niciun gest"

El a spus că va încerca în Parlament anularea actului normativ. "Nu este o constatare. Eu știu așa, că de câte ori am luat o decizie am argumentat-o, am susținut-o până la capăt. Nu-mi place situația asta, îl pun și pe premier într-o situație foarte delicată. Dacă nu o mai susține, nu-și mai asumă nimeni, nu-i mai chinuim. În Parlament o să încercăm să o anulăm. Este pur și simplu declarația mea, dar nu rămâne în vânt", a susținut Dragnea.

Citește și:  Victor Ponta, despre mărirea salariului: Vreau să am sufletul împăcat și să fac un gest simbolic

"Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Președinte, președinții Parlamentului, miniștrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puțin egal cu alți funcționari din subordine și relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa.

Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în același timp cu salariile celorlalți angajați din sectorul public. Așa că pot să mai aștept până vom adopta noua Lege a Salarizării! În consecință, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferența de salariu primită prin "faimoasa ordonanță" către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulți ani din nou într-o competiție europeană)", spunea premierul pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iul, 20:10
Popescu Ioana
Oferta serioasa de lucru la domiciliu!
Oferta serioasa de lucru la domiciliu!
Cautam colaboratori pentru publicare anunturi Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Important ! Lasati mesajul cu textul "INFO " doar pe e-mail !
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice si se poate lucra de oriunde din tara si din strainatate. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ