Liviu Dragnea trage un semnal de alarmă! Pot apărea fenomene ca-n Grecia

| 30 iul, 10:43

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, consideră că România risca să experimenteze fenomene ca în Grecia, dacă PSD ar fi intrat într-o perioadă de destabilizare și stânga din România ar fi fost din ce în ce mai șubredă și mai dezorganizată. Liderul social-demostrat a declarat că PSD se află la o răscruce.

„PSD-ul a mai trecut prin această contracție în 2007. Eu atunci am fost chemat – ca și acuma – de Mircea Geoană să conduc campania la europarlamentare. PSD-ul ajunsese la 15%, cu un moral la pământ, cu niciun fel de speranță, cu niciun fel de idee de organizare, niciun fel de idee de grup. Dacă atunci nu stabilizam partidul, dacă nu foloseam ideea de campanie și precampanie electorală, pentru ca fiecare să-nceapă să aibă un obiectiv, PSD-ul putea ajunge în situația PNȚCD-ului și nu știe nimeni ce-ar fi apărut peste el”, a dezvăluit Liviu Dragnea la Digi24.

El a declarat că le va cere azi miniștrilor PSD să aibă un anumit comportament public.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: E inadmisibil ca Dragnea să cheme miniștrii la ordin

Liviu Dragnea a povestit că zilele trecute s-a întâlnit și a vorbit într-o localitate din Satu Mare cu o familie care i-a spus că „ei așteaptă de la miniștri, când ies la televizor să spună ce fac ei pentru români și pentru țara noastră din funcția pe care o ocupă, nu să stea, să meargă la emisiuni și să comenteze divorțuri sau violuri. Una dintre marile lor dorințe este să nu-i mai vadă pe politicieni certându-se la televizor, pentru că asta înseamnă că nu se mai gândește nimeni la ei”, a explicat Liviu Dragnea.

Și din acest punct de vedere, PSD se află „la răscruce”, a arătat Liviu Dragnea. „Trebuie să înțelegem ce vor oamenii ăia, pentru că altfel se mărește atât de mult distanța dintre politicieni și populație, încât există riscul să se rupă la un moment dat și atunci pot apărea fenomene ca-n Grecia”, a apreciat liderul PSD.

Acest pericol ar fi existat dacă PSD-ul ar fi intrat într-o perioadă de destabilizare și stânga din România ar fi fost din ce în ce mai șubredă și dezorganizată. Stânga ar fi produs un fenomen mai radical, care se putea transforma într-un nou Tsipras sau un nou Syriza. Pericolul rămâne și pe dreapta, a atras atenția Liviu Dragnea.

„După demisia lui Victor Ponta, toamna putea să ne prindă într-o situație foarte delicată”, a mai spus Liviu Dragnea.

El a declarat că a fost o greşeală ca Victor Ponta să deţină în acelaşi timp şefia Guvernului, dar şi a PSD, un lucru care trebuie evitat în partid pe viitor şi crede că acesta a fost şi motivul pentru care Ponta s-a retras din fruntea PSD.

„Pe fondul situaţiei medicale a lui (Victor Ponta - n.r.) şi pe fondul presiunilor permanente la care era supus, cred că a ajuns la concluzia că nu poate gestiona amândouă funcţiile. Oricum, şi funcţia de preşedinte PSD şi funcţia de prim-ministru într-o singură mână este foarte mult şi cred că de aici înainte în PSD nu trebuie să mai facem aşa ceva, pentru că greutatea este foarte, responsabilitatea este foarte mare", a spus liderul interimar al PSD, care a subliniat că este foarte greu ca un singur om să fie şi un lider de partid eficient, dar şi un premier bun, în acelaşi timp.

„Cred că a luat decizia asta simţind că îi este mai uşor să se poată ocupa în special de Guvern”, a mențional Liviu Dragnea, la Digi24.

Liviu Dragnea a spus că decizia de a împărţi astfel funcţiile a fost una comună, luată în 2012, însă acum realizează că a fost o greşeală. „Cred că am greşit amândoi, pentru că am plecat amândoi în Guvern, el premier, eu vicepremier, el preşedinte PSD, eu preşedinte executiv la partid, şi cred că din cauza asta încet, încet, în mod involuntar, nu voluntar, partidul aşa puţin a rămas în umbră. Nu a fost confiscat de Guvern, dar comunicarea publică a fost concentrată în special pe acţiunile guvernamentale”, a precizat el.

Liderul interimar al PSD a adăugat că, în această perioadă, relaţia firească de colaborare dintre PSD şi Guvern s-a transformat „într-o relaţie oarecare de subordonare”, iar PSD risca să nu mai aibă viaţă de partid.

„Noi n-am mai făcut o activitate politică serioasă, ci s-a făcut mai mult marketing guvernamental, dar partidul a avut de suferit. S-a simţit nevoia ca partidul să fie resuscitat”, a spus Dragnea, care a atras atenţia că PSD se află acum într-un „moment de răscruce”. În opinia lui Dragnea, separarea funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier va aduce avantaje, atât lui Victor Ponta, cât şi PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ