Ecofin: Liviu Voinea a susţinut evitarea utilizării banilor de la contribuabili pentru salvarea băncilor

| 18 feb, 2014

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a susţinut evitarea utilizării banilor de la contribuabili pentru salvarea băncilor în cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN, de la Bruxelles, precum şi implicarea Consiliului Uniunii Europene în procesul de adoptare a deciziilor în cadrul mecanismului de rezoluţie.

Oficialul român a subliniat necesitatea îmbunătăţirii regulilor privind împărţirea costurilor de rezoluţie la nivelul unui grup şi a regulilor privind intrarea statelor non-euro în respectivul acord şi a condiţiilor de ieşire, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), remis marţi Agepres. 

În cadrul discuţiilor privind situaţia economică la nivelul Uniunii Europene, ministrul român a subliniat existenţa unui deficit al cererii în UE derivat din ajustarea severă a deficitului de cont curent pe seama corecţiei investiţiilor sectorului privat şi necesitatea încurajării creşterii economice prin stimularea cererii interne. Liviu Voinea a apreciat succesul programului României cu UE şi FMI reflectat în rata ridicată de creştere economică din 2013.

Acordul Interguvernamental privind Funcţionarea Fondului de Rezoluţie, împreună cu Regulamentul privind Mecanismul Unic de Rezoluţie sunt menite să asigure implementarea celei de-a doua etape a Uniunii Bancare la nivelul Uniunii Europene. Regulamentul stabileşte regulile privind Mecanismul Unic de Rezoluţie, iar Acordul stabileşte modul în care statele participante pun la dispoziţie resursele aferente Fondului Unic.

În perioada 17-18 februarie 2014, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a participat la reuniunea referitoare la Acordul Interguvernamental privind Fondul Unic de Rezoluţie şi la reuniunea Consiliului ECOFIN, care s-au desfăşurat la Bruxelles.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ