Elena Udrea a refuzat aproape un milion de euro mită, pe motiv că e prea puţin. Vezi cât cerea fostul ministru

| 16 feb, 12:54

Elena Udrea a refuzat 900.000 de euro mită în perioada în care era ministrul Dezvoltării Regionale, pe motiv că este prea puţin. Ea i-a transmis omului de afaceri care îi dădea bani pentru a-i fi plătite contracte din bani publici că trebuie să cotizeze cu 10% din contracte, adică mult mai mult decât cei 900.000 de euro, arată procurorii DNA, care i-au deschis un nou dosar Elenei Udrea.

Elena Udrea a cerut şi primit bani de la un om de afaceri pentru a-i aproba plata contractelor cu ministerul condus de protejata lui Traian Băsescu, acuză procurorii DNA. Când i-au fost trimişi banii prin intermediar, 900.000 de euro, Udrea a transmis că 10% din valoarea contractelor înseamnă mult mai mult, aşa că omul de afaceri a fost nevoit să scoată încă trei miloane de lei din buzunar.

Citeşte şi: O nouă ACUZAŢIE la adresa Elenei Udrea. Este implicat şi Ion Ţiriac

Iată filmul şpăgii, aşa cum a fost reconstituit de procurori:

"În cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut și a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine și pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de S.C. Termogaz Company S.A. și S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gardean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe „sponsorizări”, transmițându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să îi comunice lui Gardean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăților efectuate și care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011.

Citeşte şi: Elena Udrea: Traian Băsescu NU se va înscrie în PMP

Urmare acestei solicitări, în vara anului 2011, Gardean Adrian i-a înmânat 200.000 euro lui Lungu Ștefan, care i-a predat lui Nastasia Gheorghe, însă banii au fost restituiți de acesta după o zi, invocând riscul ca fapta să fie denunțată organelor de urmărire penală.

În data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de S.C. Termogaz Company S.A. și de S.C. Kranz Eurocenter S.R.L. din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Citeşte şi: BREAKING NEWS: DNA cere arestarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute

Cu același prilej, Nastasia Gheorghe i-a transmis lui Gardean Adrian, la cererea lui Udrea Elena Gabriela, că suma remisă nu acoperea procentul solicitat de ministru, având în vedere valoarea totală a plăților care urmau să fie efectuate către cele două societăți, iar pentru diferență i-a cerut virarea sumei de 3.000.000 lei în conturile unei societăți controlate de Obreja Rudel.

Suma de 900.000 euro a fost predată de Nastasia Gheorghe ministrului Udrea Elena Gabriela, iar diferența de 3.000.000 lei a fost transferată de S.C. Termogaz Company S.A. în contul S.C. Europlus Computers S.R.L. la data de 28.12.2011, în baza unui contract fictiv de publicitate."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 01:42
BEN
Cea mai buna oferta de lucru
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
16 feb, 14:01
ion
Ce sa scrie si cozile de topor ale lui Dan Voiculescu??? Despre visele umede ale varanului din inchisoare..... :)))))
16 feb, 13:36
Ducu
Market Glory
Salut ! Te-ai saturat sa tot dai ture pe net ?
Te invit sa joci un simulator economic, politic, social si militar, in care, la un moment dat, poti transforma moneda virtuala din joc, in moneda reala, adica in buzunarul tau.
Inscrierea e simpla: accesezi link-ul urmator:
http://www.marketglory.com/strategygame/midosorin
apoi, dai click pe “Sign Up NOW”.
Mai multe detalii, in joc.
Mult succes !
16 feb, 13:27
scamatorul
oarece ....
am si eu o intrebare ?
cum se face ...ca acum se invoca FAPTE din 2011 ?
acum suntem in 2015 ?
atunci ...?
ce a ....facut D N A ?
a stat de paza ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ