BARONII PENALI care au furat zeci de milioane de euro. CINE sunt aceştia

| 17 feb, 09:29

Peste jumatate din şefii de consilii judeţene sunt în vizorul procurorilor DNA iar cei mai mulţi sunt acuzaţi că au luat zeci de milioane de euro din vistieria statului.

22 din 41. Acesta este numărul baronilor penali care au probleme cu legea iar prejudiciile din dosarele instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt de ordinul zecilor de milioane de euro.Cei mai mulţi dintre preşedinţii de Consilii Judeţene sunt acuzaţi de abuz în serviciu, mită şi trafic de influenţă.

Prin faptele de corupţie baronii penali au adus statului un prejudiciu de aproximativ 70 de milioanede euro iar printre cele mai sonore nume se află Nicuşor Constantinescu, Adrian Duicu, Bunea Stancu şi Horia Uioreanu.

Silvian Ciuperca (PSD), presedinte al CJ Ialomita, este cel mai recent baron care a fost reţinut. El este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi folosirea influenţei pentru că ar fi acordat contracte de consultanţă pentru o firmă. Silvian Ciupercă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile iar prejudiciul total care apare în dosar este de 1.577.000 euro.

Un alt baron local acuzat recent de procurorii anticorupţie că ar fi făcut afaceri cu banii statului este şeful CJ Timiş, Titu Bojin, acuzat de luare de mită şi abuz in serviciu. Potrivit rechizitoriul DNA, Bojin ar fi intervenit pe lângă mai mulţi primari din judeţ în vederea încheierii unor contracte cu SC Ecomet West SRL. El este suspectat că direcţiona bani din bugetul instituţiei pe care o conducea în vederea finanţării acestor contracte.

Citeşte şi: DNA: Deputatul MIRCEA ROŞCA, judecat pentru că a cerut bani pentru a-şi trafica influenţa

De departe, topul celor mai mari şpăgi este deschis de Nicuşor Constantinescu, preşedinte al CJ Constanţa. Patru dosare penale au fost instrumentate de procurorii DNA pe numele lui Nicuşor Constantinescu iar printre acuzaţiile care îi sunt aduse se numără luarea de mită şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. Astfel, statul a fost prejudiciat cu aproape 30 de milioane de euro.
Pe lista baronilor penali se află şi Horea Uioreanu (PNL), preşedinte al CJ Cluj. Liberalul clujean a fost acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri şi spălare de bani. În cazul lui, prejudiciul din dosar ajunge la 2,4 milioane de euro.
Lista este continuată de Cristinel Bigiu - şeful CJ Buzău, Mircea Cosma - CJ Prahova, Adrian Duicu - seful CJ Mehedinţi, care ar fi făcut trafic de influenţă chiar în sediul Guvernului. Pe lângă aceştia, mai sunt anchetaţi, Gheorghe Bunea Stancu - CJ Brăila, Constantin Nicolescu - CJ Argeş, Liviu Dragnea - CJ Teleorman, Ion Prioteasa - CJ Dolj, Ion Cindrea - CJ Sibiu, Adrian Ţuţuianu - CJ Dâmboviţa, Dragoş Benea - CJ Bacau şi Nicolae Mischie - CJ Gorj.
În raportul de activitate al DNA, pentru perioada mai 2013 - mai 2014, se arată că numărul dosarelor înregistrate a fost de 4.183, cele mai dese infracţiuni reţinute în dosarele care au fost trimise în judecată fiind cele de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu dar şi înşelăciune şi evaziune fiscală.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 23:20
ioana
Poate il intreaba DNA pe Ioan Cindrea cum a dat un tun de milioane de euro in afacerea Radioterapia din Sibiu, sub lozinca in interesul pacientului asigurand bani siguri , publici in buzunarul privatului si reducerea accesului pacientilor la tratament. Poate este intrebat de sanatate si Sebastian Vladescu =ocultul din spatele Medist care a furnizat un aparat pentru "beizadele" si nu pentru interesul real al pacientului. Poate nu este strain nici Nicolae Banicioiu care a dat un ordin special "Polisano" ca statul sa faca munca platita cu praful de pe toba , iar privatul sa ia smantana de pe lapte. Poate sunt intrebati de sanatate si managerul si directorul medical( personaj sapte in unu) al Spitalului Jud Sibiu care practica un management pagubos in devafoarea spitalului si total dedicat privatului. Oare asta sa insemne PUBLIC-PRIVAT????

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ