Traian Băsescu, despre acuzațiile la adresa șefilor SRI și DNA: E datoria instituțiilor statului să ancheteze

| 16 feb, 22:54

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni seară, că este datoria instituțiilor statului să cerceteze suspiciunile ridicate de Elena Udrea asupra unor persoane din conducerea SRI și DNA și a adăugat că România are servicii secrete foarte puternice, dar care nu sunt suficient controlate.

Întrebat cum comentează acuzațiile lui Udrea la adresa unor persoane din fruntea SRI și DNA, Băsescu a replicat: 'Fiecare poate să spună ce crede și ce știe, este datoria instituțiilor statului să ancheteze astfel de suspiciuni, nu este calitatea mea să le comentez. Un om într-o instituție poate greși, dar asta nu înseamnă blamarea instituției. Niciodată n-o să spun că SRI-ul este o instituție compromisă. Poate fi un om, pot fi doi, pot fi cinci cum am avut cazul de la Prahova cu generalii arestați din SRI. Dar SRI-ul singur și i-a descoperit, singur și i-a gestionat și i-a dat pe mâna Parchetului. Dincolo, CSM-ul are și el mijloace, are inspecție, poate face verificări deci nu e treaba mea'.

Totodată, fostul președinte a atras atenția că este nevoie ca legile siguranței naționale să asigure un control real asupra serviciilor de informații.

Citeşte şi:  Traian Băsescu nu se dezice de protejata sa: Am încredere în ELENA UDREA

'România are două servicii de informații extrem de puternice—SRI și SIE—mai are, de asemenea, servicii de informații departamentale care sunt și ele foarte puternice și practic nu sunt controlate. Au autonomie foarte mare și legile siguranței naționale trebuie să aducă sub control real activitatea acestora', a mai afirmat Băsescu, la TVR1.

În acest context, fostul președinte a calificat drept vitală numirea de directori civili în fruntea celor două servicii de informații.

"Mai ales privind și la situația regională, la situația de securitate ambele servicii și SIE și SRI trebuie să primească imediat directori civili. Imediat! Este vital să se întâmple, pentru că discutăm de siguranță națională", a spus fostul șef al statului.

Tag-uri: DNA, sri, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ