O nouă ACUZAŢIE la adresa Elenei Udrea. Este implicat şi Ion Ţiriac

| 16 feb, 11:32

Procurorii DNA efectueaza cercetari intr-un dosar deschis ca urmare a plangerii formulate impotriva Elenei Udrea in legatura cu modul in care Ion Ţiriac a primit fonduri europene pentru constructia clubului "Stejarii".

Plangerea a fost depusa in octombrie 2014 la Parchetul General, care a redirectionat-o la DNA.

In acest dosar s-a inceput urmarirea penala "in rem", adica asupra faptei, nu a persoanelor implicate, a informat biroul de presa al DNA la solicitarea Bursa.

Conform informatiilor aparute in mass-media, Elena Udrea este acuzata ca i-ar fi dat fonduri europene omului de afaceri pentru clubul respectiv, care nu i-ar fi utilizat in scopul pentru care s-au primit banii, adica dezvoltarea turismului in zona, ci pentru locatarii din luxosul cartier rezidential "Stejarii", unde locuieste si Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI BREAKING NEWS: DNA cere arestarea Elenei Udrea în dosarul Gala Bute

Anul trecut, Elena Udrea a confirmat ca sta cu chirie intr-un apartament din acest complex si a explicat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca plangerea a fost formulata de "Sandu Jean Catalin, fost jurist la Institutul de Cercetari Alimentare (ICA), coleg de inchisoare cu Dan Voiculescu, acuzat de coruptie si spalare de bani, cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, in dosarul privatizarii frauduloase a ICA".

Finantarea europeana a fost acordata in anul 2011, de ministerul condus de Elena Udrea.

Conform presei centrale, banii europeni au fost folositi, conform contractului, pentru amenajarea de piscine interioare, piscine exterioare, jacuzzi, sauna finlandeza, hammam, kids club, teren de joaca pentru copii, piscina copii, club de dans, SPA, dar si amenajarea si dotarea unor terenuri de tenis central, teren de tenis interior si exterior, platforme tenis, squash si a sase sali multifunctionale agrement.

Numele Udrea si Tiriac au fost mentionate de Huffington Post in data de 25 octombrie si in dosarele Microsoft si EADS. Conform autorilor articolului, mai multi demnitari romani si europeni, dar si oamenii de afaceri Ion Tiriac si Klaus Mangold ar fi primit mita in valoare de peste 60 de milioane de euro in cazul EADS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ